Nyheder –

Drevdata i skyen

NORD DRIVESYSTEMS tilbyder fabrik- og maskinbyggere med fokus på industri 4.0 adgang til tilstandsovervågning for drevsystemer i realtid via skyen. Principielt kan alle drevsystemer overvåges globalt via en internetforbindelse.

nord_news_iot_drive_data_cloud

Bargteheide , 2017-06-05

I NORD’s applikationstestcenter i Bargteheide er konceptet blevet testet i praksis i en netværksforbundet drevløsning, som er baseret på standard- komponenter og bussystemer. Frekvensomformere og motorstartere styres via Profinet. Disse sender så tilstandsdata i UDP-pakker på busforbindelsen uden at påvirke styringskommunikationen.

Drevene sender data om deres strømforbrug, hastighed og spænding samt statusordet, via en tunnel gennem en Siemens-PLC, til en IoT-gateway og ind i skyen. Tilstandsdataene kan analyseres for energistyring og fjernvedligeholdelse. Overbelastning og fejltilstande kan visualiseres. Det er altid muligt, at sende andre applikationsdata, såsom dataene for de tilsluttede sensorer og aktuatorer, til skyen. Fra tilstandsdataene er det også muligt at aflede andre værdier, som for eksempel den aktuelle olietemperatur. Dette blev allerede valideret i første forsøg. Den deraf følgende bestemmelse af oliens ældning kan anvendes til forebyggende vedligeholdelse. NORD udvikler løbende dette og andre koncepter med relation til industri 4.0 og har blandt andet i et stykke tid tilbudt anvendelige, økonomiske løsninger til tilstandsovervågning, baseret på virtuel sensorik. NORD præsenterer disse applikationer og produktinnovationer på Hannovermessen 2017, hal 15, stand H31.