Nyheder –

Energioptimerede IE4 drevløsninger til hygiejnisk krævende processer

NORD DRIVESYSTEMS har udvidet sit sortiment af yderst effektive glatte motorer. De nye permanentmagnet-synkronmotorer uden køleribber opfylder kravene i effektivitetsklasse IE4.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2017-12-28

Dette åbner interessante muligheder for fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og andre hygiejnisk krævende anvendelser. De effektive glatte motorer er også velegnede til tørre områder samt til forhold med hyppige rengøringsbehov. De producerer kun lidt overskudsvarme, så de bidrager ikke til spredning af bakterier. IE4-Super Premium Efficiency synkronmotorer, har en betydelig højere virkningsgrad end asynkronmotorer, især inden for delbelastningsområdet. Drifts- og levetidsomkostningerne-TCO- reduceres derfor betydeligt.Designet er desuden kendetegnet ved en høj effekttæthed og lang levetid. Frekvensomformere kan installeres enten direkte på motoren eller tæt på drevet.

Motorerne fås i størrelserne 80, 90 og 100 - med en nominel effekt på mellem 0,75 og 2,2 kW. De supplerer det eksisterende sortiment af asynkrone glatte motorer fra 0,37 til 1,1 kW. Motorerne kan leveres med bremse som ekstraudstyr. NORD konfigurerer efter ønske washdown-kompatible, intelligente drevsystemer, der opfylder kravene i beskyttelsesklassen IP66/IP69K. Til dette formål fås fire gearserier. De washdown-optimerede drevenheder er udstyret med støbte aluminiumhuse med glatte overflader, som rengøringsvæsker og -skum nemt kan løbe af. De kan leveres med overfladebeskyttelsen nsd tupH for yderligere korrosionsbeskyttelse. Denne er godkendt i henhold til FDA titel 21 CFR 175.300 til fødevareproduktionen.

ET OVERBLIK:

Glatte IE4-motorer

  • meget effektive synkronmotorer med permanent magnet
  • Motorstørrelser: 80, 90, 100
  • Nominel effekt: 0,75 kW, 1,1 kW, 2,2 kW
  • Washdown-egnet
  • Beskyttelsestype IP66, tilvalg: IP66/IP69K