Nyheder –

Drev 4.0: Tilstandsovervågning med Cloud løsning

NORD DRIVESYSTEMS udvikler Industri-4.0 koncepter og økonomiske løsninger til tilstandsovervågning af drev baseret på virtuelle sensorer. Drevets data leveres her i realtime til skyen.

nord_news_iot_drive_data_cloud

Bargteheide , 2018-02-06

På sit applikationstestcenter i Bargteheide har NORD testet den webbaserede overvågning af drev løsninger i en netværksdrevet konfiguration med standardgrænseflader og -komponenter. Frekvensomformerne og motorstarterne blev i denne forbindelse styret via Profinet. De sendte tilstandsdata med kommunikationsprotokollen UDP sendes med lavere prioritet uden derved at påvirke styringskommunikationen.

"Drevene sender data om strømforbrug, hastighed og spænding samt statusordet via en tunnel forbindelse gennem en Siemens-PLC til en IoT-gateway og ind i skyen", fortæller Jörg Niermann fra NORD. Fejltilstande eller en overbelastning af drevene kan således visualiseres og genkendes. Derudover kan tilstandsdataene analyseres for energistyring og fjernvedligeholdelse. "Virtuelle sensorer, det vil sige en forbehandling af de interne tilstandsværdier, kan fx anvendes til at udlede olietemperaturen og for at kunne gennemføre forbyggende vedligeholdelse uden sensorer. NORD arbejder i øjeblikket på overvågningsløsninger ved hjælp af virtuel sensorteknologi, der bruger mulighederne i sit eget applikationstestfelt ", tilføjer Niermann.

Video: Industri 4.0-kompatible drevløsninger