Nyheder –

NORD-motor med nsd tupH-overflader

Robust og pålidelig – selv under de hårdeste forhold. Den hollandske muslingeforarbejdningsvirksomhed, Krijn Verwijs, satser på korrosionsbestandige drivsystemer fra NORD i sit center for skaldyrsforarbejdning.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2018-04-03

Hundredvis af 1,5 kW-gearmotorer holder transportbåndene kørende i Krijn Verwijs’ center for skaldyrsforarbejdning. Den saltholdige luft drev hurtigt konventionelle drev ud over deres grænser: Splinternye gearmotorer i støbejern viste allerede efter kun få uger rustpletter. Efter to år var der ingen vej uden om at udskifte dem. Selv gode beskyttelsesbelægninger eller -maling kunne næppe stoppe korrosionen i det aggressive miljø. Heller ikke rustfrit stål er et alternativ, fordi drevene bliver meget varme og skal bruge for meget tid til at afkøle før rengøring.

Løsningen: NORD-aluminiumgear med nsd tupH-overflader. Ved nsd tupH-behandlingen påføres der ikke noget materiale, så der ikke er noget, der kan skalle af. Overfladebeskyttelsen skaber i stedet et grundlag, der er permanent bundet til underlaget. Baseret på en elektrolytisk proces får behandlingen aluminiumsbeholdere til at blive omtrent lige så korrosionsbestandige som rustfrit stål. Den ridsefast overflade er mere end seks gange så hård som ubehandlede aluminiumlegeringer og tusind gange så hård som maling.

Godt nok er omkostningerne ved aluminiumsystemer med nsd tupH-overflader højere sammenlignet med konventionelle støbejernsdrev, levetiden er imidlertid væsentligt længere. Derudover opstår der ingen omkostninger til indkøb af udskiftningsmotorer samt til de tilhørende omfattende installationsarbejder. Bram de Visser, servicemanager hos Krijn Verwijs: "Med den nye NORD-løsning skal vi ikke længere hele tiden tænke på drevene. Vi forventer, at nsd tupH-drevene holder mindst fem gange længere end de gamle gearmotorer.”

nsd tupH-behandlingen er universelt tilgængelig for alle aluminiumprodukter fra NORD.

ET OVERBLIK: Fordelene ved nsd tupH

  • korrosionsbestandig
  • modstandsdygtig over for syrer og baser
  • let at rengøre
  • på samme måde modstandsdygtig som rustfrit stål
  • ingen afskalning
  • lyttere end rustfrit stål
  • omkostningseffektivt alternativ til rustfrit stål
  • afleder varme bedre end rustfrit stål