Nyheder –

Drev fra NORD med nsd tupH-overflader

Robust og pålidelig – selv i det hårdeste miljø. Den hollandske muslingeforarbejdningsvirksomhed, Krijn Verwijs, satser på korrosionsbestandige drevsystemer fra NORD.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2018-04-03

Hundredvis af 1,5 kW-gearmotorer holder transportbåndene kørende i Krijn Verwijs’ center for skaldyrsforarbejdning. Det saltholdige miljø gjorde at konventionelle drev nåede deres grænse: Splinternye gearmotorer i støbejern viste allerede efter kun få uger rustpletter. Efter to år var der ingen vej uden om at udskifte dem. Selv gode beskyttelsesbelægninger eller -maling kunne stoppe korrosionen i det aggressive miljø. Heller ikke rustfrit stål er et alternativ, fordi drevene bliver meget varme og derfor skal bruge lang tid på at afkøle før rengøring.

Løsningen: NORD-aluminiumgear med nsd tupH-overflader. Ved nsd tupH-behandlingen påføres der ikke noget materiale, så der ikke er noget, der kan skalle af. Overfladebeskyttelsen skaber i stedet et grundlag, der er permanent bundet til underlaget. Baseret på en elektrolytisk proces får behandlingen aluminiumsoverflader til at blive omtrent lige så korrosionsbestandige som rustfrit stål. Den ridsefast overflade er mere end seks gange så hård som ubehandlede aluminiumlegeringer og tusind gange så hård som maling.

Godt nok er omkostningerne ved aluminiumsdrev med nsd tupH-overflader højere, sammenlignet med konventionelle støbejernsdrev, men levetiden er imidlertid væsentligt længere. Derudover elimineres omkostningerne til indkøb af udskiftningsmotorer samt de tilhørende installationsomkostninger. Bram de Visser, servicemanager hos Krijn Verwijs: "Med den nye NORD-løsning skal vi ikke længere hele tiden tænke på drevene. Vi forventer, at nsd tupH-drevene holder mindst fem gange længere end de konventionelle gearmotorer.”

nsd tupH-behandlingen kan fås på alle aluminiumsprodukter fra NORD.

ET OVERBLIK: Fordelene ved nsd tupH

  • Korrosionsbestandig
  • Modstandsdygtig over for syrer og baser
  • Let at rengøre
  • Holdbarhed som rustfrit stål
  • Ingen afskalning
  • Lettere end rustfrit stål
  • Omkostningseffektivt alternativ til rustfrit stål
  • Afleder varme bedre end rustfrit stål