Nyheder –

NORD DRIVESYSTEMS på Hannover Messe 2018 – drev med internetadgang til fremtidens produktion

Fra 23. til 27. april 2018 udstiller NORD DRIVESYTEMS sine innovative drevløsninger for fremtidens digitale fabrik på Hannover Messe 2018. Disse omfatter den decentrale feltfordelerserie NORDAC LINK, smarte drev med skyforbindelse til forbyggende vedligeholdelse og den effektive drevløsning LogiDrive til reduktion af varianter inden for intralogistikken. Et PROFIsafe-kommunikationsmodul sikrer derudover som ekstra fordel sikkerhed i produktionen.

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

Bargteheide , 2018-03-08

Hannover Messe er verdens førende industrimesse. Under mottoet "Get new technology first” præsenterer flere end 5.000 udstillere i år deres innovationer, herunder den nordtyske drevproducent NORD DRIVESYSTEMS, som præsenterer sine smarte løsninger i hal 15 på stand H31. Derudover viser virksomheden inden for rammerne af CeMAT de nyeste teknologier for logistikindustrien i hal 21, stand C33.

De udstillede komponenter omfatter blandt andet feltfordelerserien NORDAC LINK til brug inden for moderne intralogistiksystemer med internetadgang. Drevstyringen til fleksibel installation tæt på motoren fås som frekvensomformer (op til 7,5 kW) og som motorstarter (op til 3 kW) muliggør hurtig idriftsættelse samt enkel betjening og vedligeholdelse. Feltfordeleren kan konfigureres frit og nemt integreres i alle moderne systemer takket være den integrerede PLC og kompatibilitet med alle gængse bussystemer.

NORD's netværksdrev kan kommunikere deres statusdata via styringen eller direkte til en sikker sky (cloud løsning). Dette tillader bl.a. forbyggende vedligeholdelse (Predictive Maintenance) - fra transportbåndsdrev til industrigear. Registreringen af motordata sikrer derudover en optimeret anlægsdimensionering samt en kontinuerlig tilstandsovervågning (condition monitoring) af drevene. NORD tilbyder således intelligent drevteknik for netværksdigitaliseret produktion inden for rammerne af industri 4.0. Med et anlæg med et industrigear som eksempel demonstrerer virksomheden, hvordan forbyggende vedligeholdelsesløsninger (Predictive Maintenance) særligt for denne produktgruppe kan se ud.

Udover den intelligente netværksforbindelse efterspørger drevteknikken – først og fremmest inden for intralogistikken – ofte også omkostningseffektive specialløsninger, som fx kan opnås med et lavere antal modeller. Til dette formål tilbyder NORD med sine LogiDrive-systemer en plug-and-play-teknik, der er effektiv og nem at vedligeholde. Systemerne består af standardiserede IE4-gearmotormodeller med en nominel effekt på op til 5,5 kW, et to-trins-keglegear samt en frekvensomformer og sørger for en optimering af processer og omkostninger.

Et andet vigtigt element i moderne produktion er den funktionelle sikkerhed af maskiner og anlæg. Med PROFIsafe-kommunikationsmodulet SK TU4-PNS tilbyder NORD et yderligere plus inden for sikkerhed. Tilvalgskomponenten opfylder høje sikkerhedskrav, muliggør fleksibel integration af forskellige sikkerhedskomponenter og garanterer sikker kommunikation i PROFINET-miljøer.

De intelligente drevløsninger fra NORD DRIVESYSTEMS kan findes på

Hannover Messe 2018 i hal 15 på stand H31 såvel som på

CeMAT i hal 21 på stand C33.