Nyheder –

Scenen er fri – frekvensomformerne fra NORD på Theater Duisburg

På Theater Duisburg sikrer moderne automatiseringsteknik, at scenografi, lys og lyd er perfekt koordineret. En vigtig del af drevløsningen er frekvensomformere fra NORD.

theatre Duisburg

Bargteheide , 2018-08-01

Håndbetjente projektører, forhæng og sceneelementer har længe været undtagelsen i operahuse og teatre. Det gælder også på Theater Duisburg, hvor drevene i det øvre og nedre maskineri er udstyret med moderne styringsteknik - touch-screen kontrolpaneler, en kraftfuld software og flere end 100 specialstyreskabe har siden sørget for et vellykket show. Gearmotorerne til sceneteknikken styres af moderne aksestyringscomputere som opfylder sikkerhedsintegritetsniveauet SIL 3 i henhold til EN 61508. Hvert styreskab blev udstyret med en frekvensomformer af typen SK 535E fra NORD, som indeholder de nødvendige funktioner og passer problemfrit ind i systemløsningens sikkerhedskoncept.

Fra frekvensomformer-serien SK 500E fra NORD valgtes enheder af varianten SK 535E i størrelserne 5 og 6 med henholdsvis 11 kW og 22 kW. Omformerne har yderligere ind og udgange og understøtter funktionen"Sikkert stop" i henhold til EN 954-1 og EN 13849-1 (op til sikkerhedskategori 4, stopkategori 0 og 1). De er udstyret med en CANopen-grænseflade, der er direkte integreret på bundkortet. Det integrerede POSICON-modul sikrer effektiv positionering.