Nyheder –

Produktnyhed: Et-trins-tandhjulsgear NORDBLOC.1

NORD DRIVESYSTEMS har udvidet sin succesrige NORDBLOC.1 serie med et et-trins-gear til brug ved høje hastigheder og høje drejningsmomenter.

pallet_conveyor_technology

Bargteheide , 2018-04-17

De nye tandhjulsgear NORDBLOC.1 er kendetegnet ved den højst mulige effektivitet, høj torsionsstivhed, lav driftsstøj og lang levetid. Derudover opfylder de med deres wash-down-design de højeste hygiejnestandarder. De innovative gear har ingen momentbelastede tætningsflader og blindpropper. Dette øger produktstabiliteten samtidig med, at der skabes en glattere overflade, hvor hverken væsker eller faste stoffer sætter sig fast på gearene.

Det FEM-optimerede UNICASE design garanterer maksimal styrke og stivhed. Konstruktionen med indvendige forstærkninger af gearhuset sikrer stor stivhed og særdeles stille drift. Alle leje- og pakningsflader befinder sig i det støbte gearhus. Derfor findes der ingen momentbelastede tætningsflader, der kan svække huset og give mulighed for olielækager. Boringer og monteringsflader fremstilles i én opspænding. De resulterende snævre tolerancer sikrer den nøjagtige placering af tandhjul, lejer og pakninger samt en øget levetid for alle komponenter. Huset består af korrosionsbestandigt højstyrkealuminium og er derfor særligt let og robust. Yderligere beskyttelse ydes af overfladebehandling nsd tupH, der kan fås som option. Den glatte, rengøringsvenlige overflade af huset gør NORDBLOC.1 gearene særligt velegnede til brugere inden for hygiejnekritiske brancher såsom fødevare- og medicinalindustrien.

Lejerne er generøst dimensioneret og kan absorbere høje aksial- og radialkræfter. En yderligere fordel af de store lejer er den større diameter af de indvendige aksler, hvilket øger lejernes styrke. Gearene fremstilles af hærdet stål og tillader kortvarig, høj overbelastning.

De nye NORDBLOC.1-produkter fås i fem størrelser med motoreffekter fra 0,12 til 7,5 kW for udgangsmomenter på op til 280 Nm. Alle varianter fås både med fod og flange (B5 eller B14) eller som fod-/flangemodel. Optioner for montering af IEC- og NEMA-motorer og forskelligt udstyr til aksler, lejer og smøring kan omsættes fleksibelt.

Robuste, effektive, rolige og kompakte - med et-trins tandhjulsgearene, NORDBLOC.1, har NORD skabt en pålidelig, robust og omkostningseffektiv drevløsning til pumper, blandere og blæser samt anlæg inden for transportteknikken.