Nyheder –

Den næste generation af effektive energibesparende motorer

Den nye synkronmotor IE5 + fra NORD DRIVESYSTEMS med en betydelig højere energieffektivitet supplerer LogiDrive-systemets standardiserede gearmotorvarianter og er særligt velegnet til at nedbringe antallet af varianter. Synkronmotoren IE5+ er især velegnet til brug inden for intralogistikken.

Bargteheide , 2020-02-24

Den energieffektive nyeste generation af synkronmotor med permanent magnet har en betydeligt højere virkningsgrad end den nuværende IE4-serie. Den uventilerede glatte motor opnår sin høje effektivitet, som til tider er markant over effektivitetsklasse IE5, via et bredt momentområde - og er optimalt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+ motor tilbyder høj effekttæthed på mindre installationsplads og vil i begyndelsen blive lanceret til effektområder fra 0,35 til 1,1 kW med et kontinuerligt moment fra 1,6 til 4,8 Nm og hastigheder fra 0 til 2.100 min-1. Motoren kan monteres direkte eller i henhold til NEMA- eller IEC-standarderne. En integreret indkoder og en integreret mekanisk bremse fås som ekstraudstyr.

På grund af konstante momenter over et bredt hastighedsområde er det med IE5+ motorer muligt at opnå en målrettet reduktion af antallet af varianter. Dette minimerer administrationsudgifter og muliggør leanere fremstillings-, logistik-, oplagrings- og serviceprocesser. Den nye generation af IE5+ motorer forener fordelene ved det modulære system og højere effektivitet med mulighederne for at nedbringe antallet af varianter og tjener sig selv ind på kort tid. Den nye IE5+ motor kan kombineres med NORD-gear og drevelektronik som et modulopbygget system og vil være tilgængelig fra andet kvartal 2020.