Nyheder –

Nye højder: Industrielle gearenheder fra NORD afslutter en stor og fordringsfuld opgave på et vandreservoirprojekt

Den schweiziske energileverandør Axpo er tæt på at færdiggøre det krævende og omfattende konstruktionsprojekt "Linthal 2015": Den største hydroelektriske virksomhed i Schweiz ønsker at øge den samlede produktion på de eksisterende Linth-Limmern kraftværker fra 480 MW til 1.480 MW.

Linthal_industrial_gear_unit

Bargteheide , 2014-10-06

Der er blevet etableret en ny underjordisk pumpestation til at pumpe vand fra Limmerboden vandreservoir i en højde af 1.860 m over havets overflade ind i søen Muttsee, der er beliggende cirka 600 m højere oppe. Denne højdeforskel vil blive brugt til at producere hydroelektrisk energi på anfordring. Især projektets hjerte - det underjordiske center for det nye hydroelektriske pumpekraftværk - krævede enorme anstrengelser. Ved en maksimal hældning på 45 grader og en højdeforskel på cirka 180 m har en transportør i en understation transporteret 500 t udgravet materiale per time, hele døgnet rundt. Det knuste materiale blev på et andet transportbånd transporteret op til grusanlægget, hvor det blev lagret eller behandlet til videre brug. Disse transportører har i alt i tre år været drevet af NORD industrielle gearenheder og har transporteret cirka en million ton materiale.

Efter udførelsen af transportopgaverne blev NORD industrielle gearenheder afmonteret af anlægsproducenten Marti Technik AG og venter nu på deres næste opgave. Ernst Kuster, leder af vedligeholdelsen af transportanlæggene hos Marti Technik, siger: "Vi har i overensstemmelse med instruktionsbogen skiftet olien én gang, men det var også den eneste vedligeholdelse vi skulle udføre i løbet af tre år. NORD gearenheder klarede sig strålende." De industrielle gearenheder opfylder kravene til dette kraftige konstruktionsprojekt takket være det afprøvede UNICASE-design: Denne husblok i ét stykke integrerer alle lejesæder. UNICASE-husene fremstilles på de mest avancerede CNC-maskiner i en enkelt sætning. Konceptet sikrer en høj præcision, fasthed og styrke uden forbindelse mellem produktionssiden og gearhuset, der er udsat for radiale kræfter eller drejningsmoment. Endvidere giver den overlappende lejeforskydning mulighed for mere kompakte gearhuse og større rullelejer og dermed en lang levetid.