Nyheder –

Intelligente standarddrev sørger for servodynamik og præcision

I kombination med avanceret omformerelektronik til intelligente styrefunktioner kan standard asynkrone motorer med IE2 eller IE3 effektivitet og IE4 synkrone motorer med permanent magnet levere dynamik og agilitet.

Servodynamik

Bargteheide , 2014-11-19

NORD DRIVESYSTEMSer baseret på de mest avancerede frekvensomformere til montering af motorer, vægmontering eller installation i skabe og udfører yderst præcise positioneringsopgaver, sikkerhedsapplikationer og forfinede funktioner som synkronisering, koordineret fler-akseldrift, vinklingsstyring og ”flyvende sakse”.

Disse systemer er betydeligt mere økponomiske end løsninger inden for konventionel servo-teknologi, da købsomkostningerne er meget lavere og da der findes en langt større varietet af disponible systemkomponenter, inklusive et alsidigt geatprogram, der tillader et bredt område inden for kundespecifikke konfigurationer. Frekvensomformerne er udstyret med en realtidsmikroprocessor (cyklustid 10 ms) og understøtter fri programmering af driv-relaterede funktioner i henhold til IEC 61131 for at lette arbejdsbelastningen i eksterne PLC’er. En reservekapacitet på 200 % overbelastning sikrer en høj driftssikkerhed, f.eks. i kran- og hejseanlæg. Disse styreenheder anvender felt-orienteret styreteknologi og opnår fortræffelig konsistens under fleksible belastninger og og fra næsten stilstand op til motorens normerede hastighed, selv uden en enkoder. Endvidere giver drevene høje startmomenter, og hastighedstilbagemelding kan også udføres. Den mest højtydende fremkvensomformer SK 540E fra styreskabsserien integrerer en universal enkoderinterface til SSI, BISS, EnDat profile 2.1 og Hiperface. NORD’s sortiment af distribueret omformerteknologi dækker et ydelsesområde op til 22 kW, mens skabsenheder går op til 160 kW. Den tyske drevekspert giver en omfattende række mekatroniske drev og fremstiller i selve virksomheden gearmotorer og elektroniske enheder og funktioner med logisk programmering.