Nyheder –

NORD opfylder kravene med hensyn til systemeffektivitet i den nye Ecodesign standard EN 50598-2.

I den seneste Ecodesign standard EN 50598-2 fastsætter Den Europæiske Union effektivitetskrav for drevelektronik samt komplette drevsystemer.

System Effizienz von Antriebssystemen gemäß EN 50598

Bargteheide , 2015-05-22

Endnu før regulativerne er trådt i kraft er NORD DRIVESYSTEMS i fuld gang med at udføre tests og analyser af komponenter og systemer og vi kan derfor hurtigt give detaljeret information ved kundehenvendelser angående EN 50598-2. Normen definerer effektivitetsklasserne for frekvensomformere og motorstartere i henholdsvis IE0 (lav effektivitet), IE1 (reference effektivitet) og IE2 (høj effektivitet ift. referenceværdierne). Systemeffektiviteten er klassificeret henholdsvis IES0, IES1 og IES2. Test af NORD frekvensomformere har vist tab der er betydeligt under referenceværdierne i standarden EN 50598 for både frekvensomformerne selv og for kombinationen af frekvensomformere og energieffektive motorer. Som følge heraf er NORD altid i stand til at opnå en systemvirkningsgrad iht. IES2.

NORD har altid haft den tilgang, at man skal se på transmissionsstrengen som en enhed. Alle komponenter - gear, motorer, frekvensomformere er udviklet og fremstillet på egne fabrikker, og vi leverer komplette drevløsninger til 100 forskellige brancher. Derfor har vi en omfattende viden med hensyn til anvendelser og en detaljeret forståelse af interaktionen af alle drevkomponenter. Systemeffektiviteten i henhold til EN 50598-2 bliver ikke kun målt ved fuld effekt, men ved otte forskellige driftspunkter med forskellige momenter og hastigheder. Som noget nyt anvendes tabseffekt som opgives i watt i stedet for virkningsgrad. Det betyder at det fremover er muligt i applikationer hvor motoren står stille under belastning (f.eks. elevatorstop) at sammenligne forskellige produkter.