Nyheder –

Intelligent, adaptive drive control – hybridløsninger for centraliseret og decentraliseret drevstyring.

NORD DRIVESYSTEMS viste intelligente drevløsninger for synkron og asynkronmotorer på messen SPS IPC Drives 2015 i Nürnberg.

Frequency Inverter SK 200E Frequenzumrichter SK 200E

Bargteheide , 2015-12-01

SK 200E serien af decentrale frekvensomformere var en af hovedattraktionerne på messestanden. Disse teknisk avancerede frekvensomformere, der er teknologiførende indenfor decentrale løsninger, er udstyret med en integreret positioneringsfunktion, stor overbelastningskapacitet og et bredt effektområde (0,25 kW til 22 kW). Demonstreret blev blandt andet deres fleksibilitet, især i store anlæg med et centraliseret automatiseringskoncept: De kan styres via bus eller Industrial Ethernet og kan eksempel kobles fra den overordnede centrale styring ved vedligeholdelse. Den integrerede PLC i frekvensomformeren tager derefter over og udfører opgaver som eksempelvis positionering. I tilfælde af en utilsigtet, pludselig afbrydelse af kommunikationen med den centrale PLC, er SK 200E i stand til at holde vigtige processer i gang for at begrænse produktionsforstyrelser.

Den indbyggede PLC i frekvensomformeren gør det muligt at udføre drev-relaterede opgaver - inklusive logiske sekvenser, som normalt udføres af den centrale PLC. Et typisk eksempel er et dedikeret drev til pumpeapplikationer. Enheden registrerer blokeringer og forsøger autonomt at fjerne blokeringen ved at ændre motorens hastighed og retning flere gange. Hvis denne handling fjerner blokeringen, vil drevet genoptage almindelig drift. I modsat fald vil det sende en fejlmeddelelse til den centrale PLC. De besøgende på standen havde mulighed for at justere hastigheden på en omformerstyret gearmotor via en trådløs forbindelse.