Nyheder –

Transmissionsløsninger på Hannover-messen: Overvågning og forebyggende vedligeholdelse

På Hannover-messen demonstrerede udstillingsgenstande på NORD DRIVESYSTEMS' stand drev med selvovervågning med henblik på forebyggende vedligeholdelse. NORD anvender en frekvensomformer med integreret PLC til at overvåge hele drevsystemet, evaluere sensordata og vurdere systemet tilstand med intelligente algoritmer.

predictive_maintenance

Bargteheide , 2016-06-16

En tilstandsovervågning ved hjælp af sensorer og særlig evalueringsteknologi blev præsenteret ved hjælp af et industrigear. Vibrationssensorer og oliesensorer leverer vigtige data vedrørende slitage. Vibrationsanalysen tillader konklusioner om lejernes og fortandingens tilstand, og det er muligt, baseret på olieanalysen at konstatere, hvornår smøremidlet skal skiftes.

Funktionsmodellen "Virutel sensorik" viste, at forebyggende vedligeholdelse imidlertid også er mulig uden eksterne sensorer og tilsvarende højere omkostninger: Omformeren indsamler drevsystemets procesdata og beregner tidspunktet for vedligeholdelse med en algoritme, som ogs¨tager højde for produktdata og erfaringsværdier. Den er baseret på den fieldbus-neutrale referencearkitektur for tilstandsovervågning i fabrikautomationen ifølge VDMA 24582. For at afspejle drevets faktiske tilstand så realistisk som muligt, har NORD sammenlignet beregningerne med laboratorieresultater og tilpasset algoritmen. Disse software-diagnosefunktioner er en særlig effektiv løsning, som også er velegnet til mindre drevstørrelser. Med denne nye omformerfunktion opnår kunderne længere levetid, forbedret tilgængelighed og lavere vedligeholdelsesomkostninger.