TRÆINDUSTRI

Effektive og pålidelige løsninger for
typiske anvendelser i træindustrien

"NORD´s-program dækker ganske enkelt vores behov langt bedre end andre gear – og desuden er den tekniske support overbevisende" mener Brad Macaulay, direktør for VFM, en canadisk storkunde i træindustrien.

wood

TRANSPORTERE - FLYTTE - POSITIONERE

NORD-Gear kontrollerer hver af de 72-tommer save

Transport med decentral integreret gearteknik

Gear fra NORD er på bedste vis egnet til de særlige krav fra maskiner og anlæg i træindustrien. Tidssvarende transport- og lager systemer – uanset om det er rullebaner, pladelager eller reollager – er modulært opbygget og kan leveres med passende decentralt integreret styringsteknik.

Flytte og positionere med servoteknik

Uanset om det er i bore- eller fræsecentre, ved kantbearbejdningsmaskiner eller flyvende save: Ved træbearbejdningen har man brug for hurtige fremføringer for at kunne producere med maksimal effektivitet. Derfor er servoteknik nøgleordet for en effektiv automatiseret løsning: Samspillet mellem servo-regulator, servo-motor og NORD-gear sikrer stor dynamik samt forøget kvalitet og effektivitet, som forbliver uopnåelige for mekaniske løsninger uden brug af servoteknik. De intelligente servo-regulator SK1000E fra NORD klarer desuden visse styringsopgaver med en integreret PLC.

saege
Eksempel på anvendelse "Flyvende save"
Servo-regulatoren har et antal brugbare teknologifunktioner til disposition, som ikke kræver nogen programmering, men kun skal parameterindstilles. Teknologifunktionerne strækker sig fra materialetilførsel eller emnepositionering frem til flyvende save: Ved disse bliver en sav synkroniseret efter et emnes bevægelse og sikrer således et lige snit ved uafbrudt videre bevægelse af emnet. Servo-regulatoren tilpasser funktionen løbende til mulige ændringer i fremføringshastigheden.

ATEX-Konformitet

NORD tilbyder ATEX-konformitet i henhold til de europæiske direktiver 94/9/EØF og 99/92/EØF for henholdsvis motor og gear. Gear til træbranchen kan leveres i kapslingsklasse indtil IP 67. De kan modificeres og tilpasses præcist til næsten ethvert behov. De kan desuden leveres i udførelser for de mest forskelligartede temperaturområder og for anvendelse i eksplosionsfarlige områder, hvor støv eller spåner kan bevirke eksplosionsfare. Således fremkommer et produktprogram, som er næsten universelt egnet for maskinproducenter og brugere i træindustrien.