Drevløsninger til

intelligente bryggeprocesser

Kreativt specialøl er kendetegnende for mikrobryggeriet Landgang Brewery med hovedkvarter i Hamborg. Til styringen af deres opskriftsbaserede produktion forlader bryggerne fra Nordtyskland sig på intelligente drevsystemer fra NORD DRIVESYSTEMS.

Styreenheder fra NORD justerer konstant systemets funktioner i henhold til opskriftspecifikationer for ingrediensernes konsistens og vægt. Der er til enhver tid garanteret absolut proceskontrol.

Kundeprofil

Landgang Brewery med hovedkontor i Hamborg har specialiseret sig i brygning af specialøl. Det store udvalg af specialøl omfatter over- og undergærede typer, fra pilsner over pale ale, dark ale, porter og stout til alkoholfrit øl. Hertil kommer de øltyper, der lejlighedsvis udvikles til kunder. Alle øl - "Helle Aufregung", "Weizheit", "Dunkle Macht", "Prollbock" eller "Tutti Frutti" - brygges, tappes på flaske, serveres som fadøl og sælges på selve Landgang-bryggeriet.

Projektets udfordring

Som de fleste mikrobryggerier startede Landgang som et bryggeri uden deres egen produktionsbaggrund, et såkaldt fantombryggeri. Da Landgangs produkter blev vel modtaget og salgsmængden hurtigt steg, blev det besluttet at etablere et rigtigt bryggeri. Rabek Engineering, en specialleverandør af fuldt funktionelle bryggerier i høj kvalitet, var ansvarlig for design og konstruktion af anlægget.

Traditionel bryggekunst og avanceret teknologi. - Hver opskrift kræver forskellige specifikationer for bryggesystemet og dermed også for drevene. I mæsketønnen skal omrøreren fx tilpasse sig de forskellige kombinationer af ingredienser med deres specifikke densiteter og volumenændringer. Allerede inden selve brygningen afhænger processen af drivenheden. Den styrer omhyggeligt maltkværnen, så skallerne bevares under knusningen og senere kan opfylde deres filtreringsfunktion. En rørkædetransportør drevet af en kraftig gearmotor fra NORD transporterer forsigtigt det knuste korn ind i bryghuset.

Individuelt konfigureret omformer. - For at forhindre, at blandingen synker ned til bunden, omrøres den kontinuerligt og omhyggeligt. I betragtning af den store vægt kræves et drev designet til høje belastninger med forskellige regulerbare hastigheder. Derudover sørger den indbyggede individuelle frekvensomformer for, at de forskellige bevægelser af blad og omrører, såsom løft, sænkning og rotation, kan frakobles. Til dette formål blev drivenheden udstyret med en hul skaft. Denne særlige version muliggør den fleksible kombination af bevægelser i henhold til opskriften.

Løsning

Driftssikker bryggeriteknik med lav vedligeholdelse er alfa og omega for øllets gennemgående høje kvalitet og leveringssikkerhed. Intelligente NORD-drev understøtter automatiseringen af bryggeprocessen markant og styrer Landgangs Brewerys mange forskellige opskrifter. Under kontinuerlig drift sikrer de hele året rundt produkternes enestående smag og konsistente kvalitet.

Opskriftsbaseret produktion med NORD-drevteknologi. - Alle ingredienser klargøres og behandles automatisk. Bryggeriet er udstyret med decentrale, intelligente NORD-drev, så det kan drives præcist. De er placeret på nøjagtigt de steder, hvor der kræves specifikke funktioner. PLC'en, der er implementeret i frekvensomformeren, styrer hver enkelt drevenhed for sig. Hvert drev henter de relevante bevægelsessekvenser for de respektive opskrifter og justerer dem til den aktuelle vægt og volumen af ingredienserne.

Driftssikkerhed i hele bryggeriets levetid. - NORD DRIVESYSTEMS har i mange år leveret drev til drikkevareindustrien. Det modulære produktsortiment fra NORD tilbyder skalerbare elektronikkomponenter, motorer og drevenheder, som kan kombineres til skræddersyede drevmoduler til alle slags behov. Derfor er de altid driftssikre i løbet af deres lange levetid.

NORDAC LINK - frekvensomformer SK 250E-FDS

Nem installation
  • Effekt: 0.75 - 10 hp
  • Beskyttelsesklasse: IP55, IP65
  • Feltmontage
  • Enkel installation og vedligeholdelse grundet 100% stikbar løsning
  • Gratis konfiguration til din applikation

Fødevaregodkendt

Gearmotorer

Frekvensomformere

Drikkevarer

Energieffektivitet