Uutiset –

Tsekkiveskari suomalaisilla jäillä - Dominik Hrachovina

Saimme yhteistyöjoukkueestamme Tapparasta NORDin haastatteluun ajankohtaisen pelaajan, Jääkiekkolehden syyskuun pelaajaksi valitseman maalivahdin Dominik Hrachovinan. Miten hyväntuulinen Domi päätyi suomalaisille jäille?

Tampere , 2016-10-07

- Olin neljävuotias, kun aloitin jääkiekon, Dominik Hrachovina kertoo. - Tulen jääkiekkosuvusta. Isäni pelasi ammatikseen, samoin enoni, ja minullekin oli suunnilleen syntymästä asti selvää, että jääkiekko on minun lajini.

15-vuotiaana Dominik totesi valmentajana työskentelevän isänsä kanssa, että Tsekkien juniorijääkiekkotilanne ei ollut kovin hyvä. Lupaava junnumaalivahti kehittyisi paremmin jossakin muualla. Hrachovinat tiesivät, että suomalainen juniorijääkiekko on hyvällä tasolla ja etenkin maalivahtien koulutus aivan huippuluokkaa.

- Muita maita emme edes harkinneet. Tutkimme mahdollisuudet Suomessa ja kun tänne tulo onnistui, ei ollut syytä etsiä enempää, Dominik muistelee. Dominikin ensimmäinen seura Suomessa oli TuTo, mutta jo toisella Suomenkaudellaan hän veti ylleen Tappara-paidan.

Dominik on ollut syksyn ensimmäisissä peleissä vakuuttava. Jääkiekkolehden mukaan hänen loistavat esityksensä otteluiden tärkeimmillä hetkillä toimivat kivijalkana Tapparan vahvalle kauden aloitukselle.

Dominik itse suhtautuu syyskuun pelaajaksi valintaansa vaatimattomasti:

- Tavallaan tuntuu ihan mukavalta, mutta yksin ei kukaan pärjää. Palkinto annetaan yksilölle, mutta meitä on 23 pelaajaa joukkueessa ja joukkueena pelaamme. Kunnia kuuluu mielestäni koko joukkueelle.

Positiivisuus elämänasenteena

Nyt 22-vuotias Dominik on asunut ja pelannut Suomessa jo kuuden vuoden ajan. Vanhemmat jäivät Brnoon Tsekkeihin - isä valmentaa ja äidillä on yritys.

Dominik on tullut tunnetuksi positiivisesta asenteestaan. Mistä se kumpuaa?

- Ajattelen, että kannattaa elää päivä kerrallaan. Pitää nauttia siitä mitä on ja vaikka kaikki ei juuri sillä hetkellä menisi hyvin, positiivisuus kannattaa.

Jääkiekkokentällä Dominik toimii saman ohjeen mukaisesti.

- Haluan tehdä joka päivä tätä työtä josta tykkään, ja yritän tehdä sen mahdollisimman hyvällä tasolla. Kun aina antaa mahdollisimman paljon, näkee sitten mitä se tuo. Sen enempää en sitä mieti. Totta kai takaraivossa on unelmia, mutta ne toteutuvat vain sen jokapäiväisen työn myötä.

Dominik on kotiutunut Tampereelle hyvin. Kaupunki on sopivan kokoinen, vähän Brnota pienempi. Tamperelaiset ovat Dominikin mielestä positiivisia ja rauhallisia. Kysyttäessä, mikä Suomessa ärsyttää, Dominik miettii pitkään eikä vastausta meinaa löytyä. Vasta seuraavan kysymyksen kohdalla vastaus välähtää mieleen:

- Liikenne! Täällä ajetaan tosi hitaasti! Se ärsyttää.

Kun asuu pitempään ulkomailla, kaipaa usein kotimaan ruokia. Niin myös Dominik.

- Oikeastaan ainoa asia, mitä kaipaan Tsekeistä, on hyvä tsekkiläinen ruoka. Itse en osaa sitä valmistaa.

Tampere on tunnettu Suomen siipipääkaupunkina ja korvaavaksi ruoaksi onkin löytynyt kanansiivet.

- Aluksi ne eivät oikein maistuneet minulle, mutta kun aikani söin niitä väkisin, ne alkoivat maistua. Siivet ovat ihan hyviä. Mustamakkara sen sijaan ei maistu minulle ollenkaan eikä mikään muukaan makkara. Niitä en ole väkisin alkanut syömään.

Kiitämme Dominikia haastattelusta, Hakametsässä tavataan!