Uutiset –

Veli-Matti Savinainen pelaa uransa parasta kautta

Toista kauttaan Tapparassa pelaavan Veli-Matti Savinaisen peli on noussut tällä kaudella uudelle tasolle. Savinainen on tehnyt mm. henkilökohtaisen piste-ennätyksen - jo upeasti sujuneen syyskauden puolella. Kevätkausi on jatkunut samaan malliin.

Tappara_Savinainen_485_295

Tampere , 2017-01-23

- Pitää kyllä paikkansa, että peli kulkee tällä kaudella paremmin kuin koskaan. Kesän aikana teimme paljon hommia. Olen saanut harjoitella terveenä, koko ajan täysillä ja kunnolla, Savinainen kertoo. - Voimatasot ovat nousseet, nopeutta on tullut lisää - ylipäänsä kunto ja suoritustaso ovat parantuneet. Sitä kautta ehdin tilanteisiin, voitan enemmän kaksinkamppailuita ja pääsen paremmin maalipaikoille. Siitä se tulee.

Espoosta kotoisin oleva Savinainen on viihtynyt Tapparassa hyvin.

- Joukkue on hyviä äijiä täynnä ja valmennus on Suomen huippuluokkaa. Mikäs tässä on ollessa, kun saa pelata ja harjoitella hyvässä organisaatiossa.

Harjoittelussa yksi avaintekijöitä on legandaarinen voimavalmentaja Jaakko Kailajärvi, joka on huolehtinut Tapparan voimaharjoittelusta jo parinkymmenen vuoden ajan.

- Jaskan opeilla mennään. Jaskan ohjelmat kuuluvat jokapäiväiseen harjoitteluun. Jokaisella voimavalmentajalla on vähän eri lähestymistapa, joten Kailajärven opeissa on minullekin ihan uusia liikkeitä. Koko joukkueesta näkee, että hyvää kehitystä tapahtuu.

Kentällä Savinainen on periksiantamaton asennepelaaja. Hän menee mielellään kaksinkamppailuihin ja voittaa niitä, ja tuo sitä kautta tunnetta koko joukkueeseen. Laitapaikan lisäksi hän voi pelata myös sentterinä, ja erikoistilanteista erityisesti alivoimaa.

Entä millainen Veli-Matti on kentän ulkopuolella?

- Itse asiassa tätä pitää kysyä muilta. Millainen mä olen jäiden ulkopuolella, Savinainen huutelee kesken haastattelun.

- Eloisa. - Täynnä elämää. - Huonomuistinen, vastailevat joukkuekaverit.

- Joo, olen vähän sellainen vilpertti, Savinainen myöntää. - Jos olisin lastenohjelman hahmo, olisin Vili Vilpertti.

Savinainen valittiin kauden alussa Tapparan varakapteeniksi.

- En osannut odottaa tuollaista äänestystulosta. Hienoahan se on, että joukkuekaverit näkevät minussa olevan potentiaalia toimia kapteenistossa sen suhteen, mitä teen ja miten käyttäydyn.

Savinaisen tekemiseen varakapteenina toimiminen tai piste-ennätykset eivät kuitenkaan vaikuta.

- Jos sellaisia alkaa miettiä, keskittyy väärään asiaa. Olen sitä mieltä että pisteitä tulee, kun tekee kentällä oikeita asioita joukkueen laariin. Keskityn pelaamiseen ja tulos tulee sitä kautta.