Uutiset –

Energiatehokkaita ja hygieenisiä: Sileäpintaiset IE4-moottorit

NORD DRIVESYSTEMS on laajentanut korkean hyötysuhteen sileäpintaisten moottorien valikoimaansa. Uudet ilman jäähdytysripoja toteutetut kestomagneettimoottorit yltävät IE4 / super premium -hyötysuhteeseen.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2017-12-28

Tästä on paljon hyötyä elintarvike-, virvoitusjuoma- ja lääketeollisuudessa ja muissa hygienian kannalta kriittisissä käyttökohteissa. Energiatehokkaat sileäpintaiset moottorit sopivat yhtä hyvin kuiville alueille kuin tiheää puhdistusta vaativiin sovelluksiin. Koska ne muodostavat hyvin vähän hukkalämpöä, bakteerien leviämistä lisäävää jäähdytyspuhallinta ei tarvita. IE4- tai Super Premium -hyötysuhteen synkronimoottorit ovat paljon energiatehokkaampia kuin oikosulkumoottorit, erityisesti osakuorma-alueella. Näin ne säästävät energiakustannuksia ja myös elinkaarikustannukset ovat alemmat. Moottorit tarjoavat lisäksi erittäin hyvän tehotiheyden ja pitkän käyttöiän. Taajuusmuuttajat voidaan asentaa suoraan moottoriin tai joustavasti sen lähelle.

Saatavana on kolme moottorikokoa (80, 90, 100) tehoiltaan 0,75 – 2,2 kW. Ne täydentävät olemassa olevaa sileäpintaisten oikosulkumoottorien valikoimaa, joka kattaa tehoalueen 0,37 – 1,1 kW. Moottoreita on saatavana myös jarrullisina. Pesunkestäviä taajuusmuuttajaohjattuja käyttöratkaisuja (kotelointiluokka IP66/IP69K) varten NORD pystyy tarjoamaan kolme eri vaihdesarjaa. Pesunkestävät käyttökokoonpanot sisältävät kaikki sileäpintaisen valetun alumiinirungon, joka on suunniteltu siten, että pesunesteet ja -vaahdot valuvat tehokkaasti pois. Lisäsuojaksi korroosiota vastaan ne voidaan varustaa nsd tupH -pintakäsittelyllä, joka on FDA Title 21 CFR 175.300:n mukaisesti hyväksytty elintarvike- ja juomateollisuuden sovelluksiin.

LYHYESTI:

IE4 / Super Premium -hyötysuhteen sileäpintaiset moottorit

  • Korkean hyötysuhteen kestomagneettimoottorit
  • Moottorikoot. 80, 90, 100
  • Nimellistehot: 0,75 kW, 1,1 kW, 2,2 kW
  • Pesunkestäviä
  • Kotelointiluokka IP66, optiona IP66/IP69K