Uutiset –

Uutuustuote: Yksiportainen NORDBLOC.1 -hammasvaihde

NORD on laajentanut menestyksekästä NORDBLOC.1 -sarjaansa yksiportaisella vaihteella suuria nopeuksia ja vääntömomentteja vaativia sovelluksia varten.

NORDBLOC_helical-gear-unit

Bargteheide , 2018-03-20

Uusi NORDBLOC.1 hammasvaihde tarjoaa ylivertaisen hyötysuhteen, vääntöjäykkyyden, hiljaisen käynnin ja pitkän käyttöiän. Lisäksi ne täyttävät tiukimmat hygieniavaatimukset pesunkestävän rakenteensa ansiosta. Näissä innovatiivisissa vaihteissa ei ole kuormituksen alaisia liitospintoja. Tämä parantaa jäykkyyttä ja samalla takaa sileän pinnan, johon ei kerry nesteitä eikä kiintoaineita.

FEM-optimoitu UNICASE-runko varmistaa maksimilujuuden ja -jäykkyyden. Paremman rakenteellisen jäykkyyden lisäksi sisäisesti vahvistettu rakenne takaa myös erityisen hiljaisen käynnin. Kaikki laakerit ja akselitiivisteetovat samassa yksiosaisessa runkokappaleessa, näin vältetään saumat, jotka voisivat heikentää runkoa ja aiheuttaa öljyvuotoja. Laakeripesät, tiiviste- ja kiinnityspinnat koneistetaan yhdessä vaiheessa, jotta toleransseista saadaan erittäin tarkat – näin varmistetaan hammaspyörien. laakerien ja tiivisteiden tarkka kohdistus ja kaikkien komponenttien pidempi käyttöikä. Runko on valmistettu lujasta, korroosionkestävästä alumiinista, joten se on erityisen kevyt ja luja. Lisäsuojaa antaa tarvittaessa lisävarusteena saatava tupH-pintakäsittely. Sileäpintainen, helposti puhdistettava runko tekee NORDBLOC.1 -vaihteesta erityisen sopivam hygieniakriittisiin sovelluksiin, kuten elintarvike- tai farmasiateollisuuteen.

Vaiheet on reilusti mitoitettu kestämään suuria säteis- ja aksiaalikuormituksia. Suurikoisten laakerien erityinen hyöty on sisäisten akselien suurempi halkaisija, mikä parantaa laakerien lujuutta. Hammaspyörät ovat pintakarkaistua terästä ja kestävät suuria lyhyaikaisia ylikuormituksia.

Uusia NORDBOLOC.1 -vaihteita on saatavana viidessä koossa, moottoritehot ovat 0,12 – 7,5 kW ja lähtömomentit 280 Nm asti. Kaikki versiot ovat saatavana laippakiinnityksellä (B5 tai B14) tai jalka-/laippakiinnityksellä. Vaihtoehdot IEC- ja NEMA-moottorin kiinnityksellä sekä laaja valikoima varusteita akseleita, laakereita ja voitelua varten on joustavasti saatavana.

Luja, tehokas, hiljainen ja kompakti – yksiportaisen NORDBLOC.1 -hammasvaihteen myötä NORD on kehittänyt luotettavan, vankan ja taloudellisen käyttöratkaisun pumppuihin, sekoittimiin ja puhaltimiin sekä kuljetintekniikan sovelluksiin.