Uutiset –

Modulaariset ATEX-käytöt – kaasu- ja pölysuojattuina

ATEX-sertifioituna valmistajana NORDilla on monivuotinen kokemus räjähdyssuojattujen käyttöjen teknologiasta. NORDin räjähdyssuojattuja käyttöjä käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla.

Bargteheide , 2018-08-23

Vuodesta 2003 alkaen NORD on toimittanut standardinmukaisia ATEX-käyttöratkaisuja kuten pöly- tai kaasuräjähdyssuojattuja moottoreita, vaihteita ja elektronisia käyttöyksiköitä tilaluokkia 1, 2, 21 tai 22 varten. Käyttökohteen erityisvaatimusten perusteella käyttöjen asiantuntija tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja modulaarisen järjestelmän versioita ja varustelua hyödyntämällä.

Tarkoin konfiguroidut käyttöratkaisut EU-direktiivin 2014/34/EU sekä IED EX -vaatimusten mukaisina tarjoavat äärimmäisen joustavuuden. Moottorit voidaan optiona suunnitella taajuusmuuttajakäyttöä varten. Kiinnitys on saatavana IEC- ja NEMA-runkoisille moottoreille ja moottorin suora asennus vaihteeseen on myös mahdollista. Ex-tilaluokasta riippuen on mahdollista integroida erilaisia optioita, kuten ulkoiset puhaltimet, paluujarrut tai jarrut. NORD toimittaa järjestelmiä ympäristölämpötiloihin +60 °C asti sekä yhdistetyn pöly-/kaasuräjähdyssuojauksen tarpeen mukaan. Kaikki räjähdyssuojatut käyttöratkaisut ovat saatavana kautta maailman, dokumentointi kattaa yli 20 kieltä.