Uutiset –

NORD-vaihdemoottorit optimoivat kuljetintekniikan louhoksilla

Montpellierissä toimiva metallialan yhtiö SMIL valmistaa kuljetinjärjestelmiä, joissa luotetaan pohjoissaksalaisiin käyttöihin. Etelä-Ranskassa Gardannen kunnassa sijaitsevalla louhoksella NORD-vaihdemoottorit varmistavat kuljettimien turvallisen ja tehokkaan toiminnan.

Bargteheide , 2018-09-15

Durance Granulats -louhoksen hihnakuljettimet varustettiin NORD SK 90 -sarjan kartiovaihdemoottoreilla . Siitä lähtien on ollut mahdollista hyödyntää kolmea materiaalinlähdettä vain yhden sijaan ja laitoksen kapasiteettia on voitu kasvattaa 25 %.

NORD-kartiovaihdemoottorit tarjoavat IP55-kotelointiluokan mukaisen koteloinnin sekä mekaanisen turvajärjestelmän, joka estää kuormana olevan materiaalin valumisen takaisin kuljettimen seistessä. NORD kehitti ja toimitti yhteensä 26 vaihdemoottoria tehoalueella 2,2 kW – 22 kW.

UNICASE-koteloinnin ansiosta käyttöjen vääntöjäykkyys on erittäin hyvä ja niiden laakeroinnin radiaalinen ja aksiaalinen kantavuus on poikkeuksellinen. Laakerisijat koneistetaan yhdessä työvaiheessa, mikä takaa pitkän käyttöiän.