Uutiset –

Kamrockilla kivenkova luotto NORDin vaihteisiin

Kamrock on NORDin pitkäaikainen asiakas. Yritys toimittaa laatukiviaineksia ja tekee kivenmurskausurakoita ympäri Suomen. Kiven- ja kallionmurskauksessa laitteilta vaaditaan paljon, ja Kamrockilla on pitkään luotettu NORDin vaihdemoottoreihin. Tuotantojohtaja Aki Hintta kertoo, miksi.

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

Tampere , 2019-03-26

Hyvää ei kannata vaihtaa

Kamrock työllistää noin viisikymmentä henkeä ja toimii Kempele-Nivala-akselilta käsin.

Tuotantojohtaja Hintalla on pitkä kokemus kivenjalostustoiminnasta ja NORDin laitteista. Kun yrityksessä sitten tuli tarve uudelle vaihdemoottorille, oli selvää, että sellainen tilataan juuri NORDilta:

”NORDin moottorit on toimintavarmoja, kestäviä, eikä hintaakaan ole liikaa”, Hintta kertoo.

Toki NORDin vaihdemoottorin tilaamista kiviaineskuljettimeen puoltaa myös se, että Kamrockin käytössä on jo ennestään useita vastaavia laitteita. Samassa laitekannassa pysyminen nimittäin helpottaa varaosien hallintaa ja korjaustöitä. Ja mitä sitä turhaan vaihtamaan, kun mitään moitittavaa ei ole.

Kiveä murskataan haastavissa olosuhteissa

NORDin mekaniikka toimii Hintan mukaan haastavissakin olosuhteissa. Näin talvella työmaalla eniten ongelmia aiheuttaa kylmyys, mutta laitteet ovat lujilla myös muina vuodenaikoina, kun ne altistuvat ulkona sateelle, kuumuudelle ja kivipölylle sekä pyörittävät tonnien painoisia kuormia:

”Sääolosuhteet on yksi suurimmista haasteista mitä meillä on. Varsinkin kylmyys, kun koneet seisovat viikonlopun tai pitemmän aikaa, ja sitten ne laitetaan kylmiltään pyörimään. Ja välillä menee isolla kuormalla”, tuotantojohtaja Hintta kuvailee.

Hintta kehuu myös NORDin palvelua. Hän on asioinut suoraan toimitusjohtaja Antti Kekin kanssa, ilman välikäsiä:

”Yhteistyö on pelannut hienosti. Välillä osia on tarvittu nopeastikin, kun jotain on mennyt rikki tai muuta. Yleensä tavara on heti seuraavana päivänä meillä täällä hallilla Nivalassa, tai työmaalla.”