Uutiset –

Maksimaalinen hyötysuhde: Uusi NORD IE5+ -moottori

NORDin uusi IE5+-synkronimoottori asettaa uudet standardit hyötysuhteelle, tehotiheydelle ja taloudellisuudelle. Saatavana vuoden 2020 toisella neljänneksellä.

Bargteheide , 2019-10-21

Paras hyötysuhde: Nykyiseen IE4-sarjaan verrattuna NORDin uusi moottorisukupolvi vähentää huomattavasti häviötä, ja saavuttaa hyötysuhteen, joka ylittää selvästi IE5-luokan vaatimukset. Sileäpintainen moottori ilman tuuletusripoja saavuttaa korkean hyötysuhteensa laajalla vääntömomenttialueella, joten se soveltuu optimaalisesti käytettäväksi myös osakuormilla. Hygieenisen, pesunkestävän rakenteensa ansiosta se on myös helppo puhdistaa. Lisäksi moottori tarjoaa hyvän korroosionkestävyyden – se on ihanteellinen käytettäväksi hyvää hygieniaa vaativissa käyttökohteissa.

Laajan taajuusalueensa, ylikuormakapasiteettinsa ja suuren tehotiheytensä ansiosta kompakti IE5+-moottori on ihanteellinen malliversioiden lukumäärän vähentämiseen. Malliversioiden väheneminen tuo käyttäjälle huomattavia hyötyjä, kuten selvästi pienemmät hallintokulut ja kevyemmät valmistus-, logistiikka-, varastointi- ja palveluprosessit. Yhdessä korkean hyötysuhteen kanssa tämä voi pienentää elinkaarikustannuksia huomattavasti.

Uusi IE5+-moottori voidaan yhdistää moduulijärjestelmäksi NORD-vaihteiden ja käyttöelektroniikan kanssa. Se tulee saataville vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Ensin esitellään teholtaan 0,25 - 1,1 kW:n kokoluokka, joka tarjoaa 1,6 - 4,8 Nm:n jatkuvan vääntömomentin. Kokoja ja teholuokkia lisätään tarjontaan vähitellen.

Lyhyesti:

• Uusimman sukupolven kestomagnetoitu synkronimoottori (PMSM)

• Tehoalue 0,25 - 1,1 kW yhdellä runkokoolla

• IEC B14 -laippakiinnitys, IEC B5 -laippakiinnitys, NEMA C -laippakiinnitys, suora kiinnitys kaikkiin NORD-vaihteisiin

• Jatkuva vääntömomentti 1,6 - 4,8 Nm yhdellä runkokoolla

• Käyntinopeusalue 0 - 2 100 r/min

• Optioina nsd tupH -pintakäsittely ja IP69K-kotelointiluokka

• Pulssianturi on integroitu moottoriin vakiona; optiona integroitu sähkömekaaninen jarru