Uutiset –

Yhtenäinen käyttölaitekonsepti automaattiseen matkatavaroiden käsittelyyn

NORD esitteli Münchenin inter airport Europe -messuilla 2013 yhtenäisen käyttölaitekonseptin lentoasemien matkatavaralogistiikan tarpeisiin. Hajautetusti asennettavat taajuusmuuttajat ja moottorinkäynnistimet yhdessä energiatehokkaiden NORD-vaihdemoottoreiden kanssa muodostavat linjakkaan, käyttäjäyställisen ratkaisun, joka istuu tehtäväänsä kuin valettu.

messebericht_interairport

Bargteheide , 2013-10-24

Nosto-, lasku- ja paikoituskäytöissä on SK 200E -mallin integroitu taajuusmuuttaja pulssianturitakaisinkytkennällä. Muuttajassa on lisäksi integroitu paikoitustoiminto sekä jarrun ohjaus (180 V DC -lähdön kautta). Hihnakuljettimia käyttävät saman SK200E-sarjan muuttajat.

Anturisignaalit johdetaan väyläliitäntöjen kautta suoraan taajuusmuuttajalle. Yksiköt tahdistuvat keskenään matkatavarakollien nostimeen siirtämistä varten. Kompakti taajuusmuuttaja SK 180E säätelee messumallissa rullakuljetinkäyttöä, ja myös tässä mallissa tahdistettu käyttö on mahdollinen. Lisäksi NORD tarjoaa samanlaisella käyttöliittymällä elektronisen pehmo- ja suunnanvaihtokäynnistimen SK 135E, jonka pehmeä käynnistys säästää mekaniikkaa. Koska myös käynnistin asennetaan suoraan moottorin liitäntäkoteloon, ja siinä on kattavat suojausmekanismit, se säästää kustannuksia verrattuna keskitettyihin ratkaisuihin, jotka vaativat runsaasti kaapelointia, erilliset moottorinsuoja- ja suunnanvaihtokytkimet sekä jarrutasasuuntaajat.

Ohjausjärjestelmän ja käyttölaitteiden välinen tiedonsiirto hoidettiin messutoteutuksessa Profibus-väylän avulla. Sen ohella NORD tarjoaa luonnollisesti myös kaikki muut ajanmukaiset liitäntävaihtoehdot, kuten esim. Profinet- tai EtherNet/IP-liitännän. Kokonaistoimittajana NORD tarjoaa tehokkaita mekatronisia käyttölaiteohjelmia, jotka tuotetaan omissa tuotantolaitoksissamme. Tarjoamme matkatavaroiden kuljetusjärjestelmiin yksilöllisiä, vain vähän huoltoa tarvitsevia ja helposti hallittavia ratkaisuja.