Uutiset –

NORD-käytöt menestyvät EN 50598-2 mukaisessa konesarjassa. Suuri järjestelmähyötysuhde uuden Ecodesign-normin mukaan

Euroopan unioni määrittelee uudella Ecodesign-normilla EN 50598-2 käyttöelektroniikan sekä kokonaisten käyttöjärjestelmien hyötysuhdevaatimukset.

System Effizienz von Antriebssystemen gemäß EN 50598

Bargteheide , 2015-05-22

NORD DRIVESYSTEMS mittaa itse valmistamiaan komponentteja ja järjestelmiä ja tekee niitä koskevia laskelmia jo ennen kuin vaatimuksista tulee sitovia. Valmistaja voi siksi vastata asiakkaiden standardia EN 50598-2 koskeviin kysymyksiin nopeasti ja yksityiskohtaisesti. Tulevat vaatimukset täytetään joustavasti. Normi määrittelee taajuusmuuttajille ja käynnistimille hyötysuhdeluokat IE0 (suuret häviöt), IE1 (viitearvot) ja IE2 (viitearvoja selvästi pienemmät häviöt). Vastaavat järjestelmähyötysuhdeluokat ovat IES0, IES1 ja IES2. Ajankohtaisten testisarjojen mukaan NORD-taajuusmuuttajien sekä vaihtosuuntaajista ja energiatehokkaista moottoreista koostuvien järjestelmien häviötehot ovat selvästi alle standardin EN 50598-2 viitearvojen. Kaikki järjestelmät sijoittuvat selvästi luokkaan IES2.

NORD on suunnitellut koko voimalinjan jo pitkään yksikkönä. Vaihteet, moottorit, säätöelektroniikka ja toimintoälykkyys kehitetään itse, ja yli 100 toimipistettä käyttää niitä ratkaisujen suunnitteluun. NORD on saanut laajasta sovelluskokemuksesta kattavat tiedot käytön komponenttien yhteistoiminnasta. EN 50598-2 mukainen järjestelmähyötysuhde mitataan paitsi täydellä kuormalla, myös kahdessa määritellyssä toimintapisteessä eri vääntömomenteilla ja käyntinopeuksilla. Uutta on myös, että kaikkien arviointien ja laskelmien perustana käytetään häviötehoa (W) hyötysuhteen sijasta. Esimerkiksi jos käyntinopeus on nolla ja kuorma kuormittaa (esim. hissi pysähtynyt), käyttöskenaarion erilaisia ratkaisuja voidaan verrata keskenään.