PUMPPUTEKNIIKKA

TEHOKKAAT JA ÄLYKKÄÄT RATKAISUT
PUMPPUTEOLLISUUTEEN

Laadukkaat pumput vaativat laadukkaita käyttöjä. NORD tarjoaa asiakkailleen käyttöjä, joiden avulla voidaan täyttää asiakkaiden erityisvaatimukset, mutta samalla noudattaa pumpputeollisuuden standardeja.

process data pump drive

TEHOKAS – ÄLYKÄS – RÄJÄHDYSSUOJATTU

NORDin hammasvaihdemoottoreilla varustetut kiertomäntäpumput.

Huippusuorituskykyä NORDin pumppukäyttöjen avulla

Pumppujen ja niiden käyttöjen suorituskyvyn täytyy olla huipputasoa, jos nesteiden viskositeetti on erityisen alhainen tai korkea. NORD tarjoaa monenlaisia käyttöratkaisuja pumpputekniikan sovelluksiin käyttötarkoituksesta, vaadittavasta nopeudesta ja vääntömomentista riippuen. Sovelluksissa voidaan käyttää normaaleja vaihdemoottoreita tai integroidulla taajuusmuuttajalla varustettuja vaihdemoottoreita.

Painopisteenä räjähdyssuojatut pumppukäytöt

Erityisesti pumpattaessa sitkeimpiä materiaaleja kuten voita, hammastahnaa tai voiteita käytöltä vaaditaan luotettavuutta ja suorituskykyä. Joissakin tapauksissa tarvitaan myös räjähdyssuojausta. Näihin tilanteisiin NORD tarjoaa ATEX-moottoreita sekä niihin soveltuvia taajuusmuuttajia, jotka täyttävät räjähdysvaarallisten tilojen vaatimukset.

NORD-taajuusmuuttajilla varustetut yleispumput

NORDin taajuusmuuttajat helpottavat pumppujen ohjausta. Virtausmääriä ja muita pumppujen ominaisuuksia voidaan säädellä helposti muuttamalla yksittäisiä parametreja. Asetukset voidaan tallentaa taajuusmuuttajaan, minkä ansiosta pumppujen toiminta voidaan helposti sopeuttaa vastaamaan muuttuvia virtausmääriä tai muita prosessiolosuhteita. Erityisissä säätötilanteissa, esim. säädettäessä painetta, muuttaja pystyy hoitamaan kaikki pumpun ohjaustoiminnot itse: mittaustulosten keräämisen, PID-säädön ja nopeuden ohjauksen. NORDin tarjonta kattaa lähes kaikkiin standardinmukaisiin väyläjärjestelmiin sopivat liityntämoduulit joilla muuttajat on helppo liittää väyliin.

Optimaalisia mekaanisia ratkaisuja

NORD tarjoaa kattavan valikoiman tehokkaita komponentteja pumpputeollisuuden tarpeisiin: erilaisia hammas-, tappi-, kartio- ja kierukkavaihteita sekä niihin sopivia taajuusmuuttajia. NORD valmistaa myös erityisesti pumpputeollisuuden tarpeisiin kehitettyjä ratkaisuja, kuten erityisrakenteisia toisioakseleita, erityisesti raskaaseen käyttöön tarkoitettuja laakerointeja ja laippakiinnitteisiä vaihdemoottoreita.