Puuteollisuus

Tehokkaat ja luotettavat ratkaisut
sahateollisuuden sovelluksiin

”NORDin käytöt täyttävät vaatimuksemme paljon paremmin kuin muiden valmistajien tuotteet, ja lisäksi heidän tekninen tukensa on loistavaa”, sanoo Brad Macaulay, VFM:n johtaja ja kanadalainen sahateollisuuden asiakas.

wood

KULJETA - LIIKUTA - PAIKOITA

NORDin vaihteistot säätävät jokaista 72-tuuman sahaa

Kuljeta hajautetun, integroidun käyttötekniikan avulla

NORDin käytöt on varusteltu vastaamaan sahateollisuuden järjestelmien erityisvaatimuksia. Tyypillisesti kuljetin- ja varastojärjestelmät on rakennettu modulaarisesti ja ne vaativat hajautettua, integroitua käyttötekniikkaa. Tämä pätee erityisesti rullakuljettimiin ja varastohakujärjestelmiin.

Siirrä ja paikoita servotekniikan avulla

Servotekniikka on puuteollisuuden avainkomponentti ja tehokas automaatioratkaisu. Poraus- ja jyrsintäkeskuksissa, viistoituskoneissa tai lentävissä sahoissa vaaditaan nopeita toimintoja, jotta työskentely olisi mahdollisimman tehokasta ja tuottavaa. NORD-servotekniikka yhdistää säätimen, moottorin ja vaihteet. Tämän ansiosta ratkaisut ovat dynaamisia, laadukkaita ja tehokkaita. Lisäksi NORDin älykkäät servokäytöt suorittavat vaihteiden ohjaustehtäviä integroidun reaaliaikaisen logiikan avulla.

saege
Esimerkkisovellus: ”lentävä saha”
NORDin servosäädintekniikka tarjoaa erilaisia toimintoja, jotka voidaan toteuttaa välittömästi ja jotka eivät vaadi ohjelmointia. Ne tarvitsee ainoastaan konfiguroida. Tällaisia toimintoja ovat esim. materiaalinsyöttölaitteet ja oikaisulaitteet sekä lentävä saha. Lentävässä sahassa saha-akseli synkronoidaan työkappaleen liikkeeseen, minkä ansiosta työkappaletta voidaan sahata jatkuvasti sen liikkuessa. Servosäädin mukauttaa toiminnon työkappaleen nopeuteen ja varmistaa täydellisen suoran leikkauslinjan myös silloin, kun kappaleen kulkunopeus vaihtelee.

Laaja valikoima ja ATEX-mallit

NORDin ATEX-moottorit ja -vaihtett noudattavat direktiivien 94/9/EU ja 99/92/EU mukaista ATEX-standardia. Puuteollisuuden tarpeisiin sopivia käyttöjä on saatavilla jopa kotelointiluokassa IP 67 ja ne voidaan mukauttaa kaikkiin asennuspaikkoihin sopiviksi. Lisäksi NORD tarjoaa mitä erilaisimpiin käyttölämpötiloihin sopivia malleja. NORD-vaihteet sopivat jopa ympäristöihin, joissa käsitellään riskimateriaaleja, kuten sahanpurua, lastuja ja liuottimia. Tuotevalikoimasta löytyy ratkaisu lähes kaikkiin sahateollisuuden käyttötarkoituksiin ja käyttöympäristöihin.