Wild Goose Canning

Siirrettävät, pienikokoiset tölkityslinjat

Wild Goose Canning aloitti vuonna 2009 Kalifornian Boulderissa toimintansa suunnittelu- ja koneistusyrityksenä. Kun Upslope Brewing otti yhteyttä yrityksen perustajiin, Jeff Aldrediin ja Alexis Foremaniin, ja pyysi heitä korjaamaan vaurioituneen tölkitysjärjestelmän, kävi ilmi, että he kyllä osaisivat korjata tölkityslinjan, mutta pystyisivät myös rakentamaan paremman linjan kokonaan alusta alkaen.

Wild Goosen siirrettävä tölkityslinja

Asiakas

Asiakasesittely

Wild Goose Canning (WGC) esitteli ensimmäisen siirrettävän tölkityslinjansa vuoden 2011 Craft Brewers Conferencessa. Yritys on kasvanut nopeasti yhdeksi toimialan johtavista tölkitysjärjestelmien toimittajista.
WGC on siitä lähtien vastannut käsityöläispanimo- ja juomateollisuuden pienikokoisten tölkitysjärjestelmien tarpeeseen kaikkialla maailmassa ja laajentanut tuotevalikoimaansa kattamaan myös saumaus- ja paletinpurkauskoneet. WGC pystyy laajentuneen tuotevalikoimansa avulla tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden pakata joustavasti eri tuotteita ja luoda järjestelmä, joka vastaa asiakkaan tarpeita täydellisesti. WGC:n myynti on kasvanut 100 % vuodessa jokaisena vuotena sen perustamisen jälkeen. Yritys laajenee edelleen uusille maantieteellisille alueille. Sillä on tällä hetkellä 50 työntekijää.

Projekti

Projektihaaste

Tuotteiden tölkitys on juomateollisuudessa kriittisen tärkeä vaihe. Jotta asiakkaalle voidaan taata tuotteen tuoreus, juomaa voidaan säilyttää vain lyhyt aika ennen pullotusta, tölkitystä tai tynnyröintiä. Tämän prosessin ajoitus voi vaikuttaa lopputulokseen valtavasti. Pakkauslinjan hajoaminen voi aiheuttaa yritykselle suurta haittaa ja merkittäviä kustannuksia tai tuotantohävikkejä. Myös linjan nopeuden ja ajoituksen tarkka ohjaaminen on erittäin tärkeää tölkkien tai pullojen tarkan ja tehokkaan täytön varmistamiseksi.

Wild Goose -mallistossa käytettiin jo NORDin tuotteita, kun Beer Ambassador Roger Walz tuli WGC:n myyntijohtajaksi. ”NORDin näkeminen ei ollut minulle mikään yllätys, koska Jeff ja Alexis (WGC:n perustajat) valitsevat tölkityslinjan komponenteiksi vain laadukkaita tuotteita”, Walz sanoo. ”Emme ole saaneet lainkaan valituksia, ei sisäisesti eikä ulkoisesti, joten pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen.”

NORDin komponentit valittiin WGC-linjoihin alun perin siitä syystä, että Aldred ja Foreman etsivät globaalisti toimivaa vaihdemoottoritoimittajaa, joka tarjoaisi huoltopalvelua linjojen käyttöpaikoissa. Toinen olennainen tekijä johtui WGC:n ratkaisusta, jossa taajuusmuuttaja asennetaan suoraan moottoriin, mikä rajasi toimittajavaihtoehtoja entisestään. Aldred oli nähnyt NORDin komponentteja muissa panimolaitteissa jo aiemmin. NORD tarjosi parhaan hinnoittelun ja pystyi vastaamaan kaikkiin rajoituksiin ja vaatimuksiin. Kun tähän yhdistettiin yrityksen laatumaine ja tuotteiden kestävyys, NORDin valinta toimittajaksi oli melko ilmiselvä.

Ratkaisu

Ratkaisu käyttökohteeseen

WGC:n päätuotteita ovat siirrettävät 2–4 täyttöpään tölkityslinjat, joiden täyttökapasiteetti on 27–42 tölkkiä minuutissa. Jokainen tölkityslinja on valmistettu laadukkaista osista ja komponenteista, kuten NORDin kartiovaihdemoottoreista ja sähkömoottoreista sekä NORDin integroidusita taajuusmuuttajista.

NORDin vaihteet ovat luotettavia – ja niiden toimitusaikoihin voi luottaa. ”Jos tilausta ei toimitettu tänään, syynä oli, että se oli jo toimitettu kaksi päivää sitten”, sanoo WGC:n hankinnoista vastaava Lauren Daggett. ”Voimme aina olla varmoja, että NORDilla on tuote varastossa.” Walz säestää: ”NORD on valtavan luotettava, samoin sen maailmanlaajuinen asiakastuki. Suurissa pakkauslinjoissa pullotuslinjan särkyminen on vakava paikka. Jos niin tapahtuu, voimme olla varmoja, että NORD pystyy toimittamaan varaosat nopeasti.”

Vaihderatkaisujen ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi holkkiakselin akselin suojukset, momenttituet integroidut SK200E-taajuusmuuttajat sekä NEMA-moottorit. Eri linjoissa käytetään melko samankaltaisia NORD-ratkaisuja. WGC ja NORDin sovelluskehitys- ja myyntitiimi keskustelevat säännöllisesti muissa maissa toimiville asiakkaille tarjottavista käyttölaiteratkaisuista.

Lataa Wild Goose

Case_study_download_teaser

Lataa Wild Goose -esimerkki PDF-tiedostona - lataa