Ambit Projects

Monipuoliset käytöt elintarviketeollisuudelle

Koneenrakentaja Ambit Projects varustaa maataloustuotteiden pesulaitteistot NORD-käytöillä. nsd tupH -pintakäsittely suojaa käytöt optimaalisesti korroosiota vastaan.

Projekti

Projektin haaste

Yksi Euroopan johtavista tuoretuotteiden kasvattajista on brittiläisen OEM-valmistajan Ambit Projectsin pitkäaikainen asiakas. Loppukäyttäjä tarvitsi vihannesten leikkaus- ja pakkauskoneeseen suuren päivityksen ja linjan laajennuksen. Kone poistaa kasvien ei-toivotut osat, kuten juuret, ja sen jälkeen pesee, tarkastaa ja pakkaa tuotteen.

Syövyttävä ympäristö. – Jatkuva altistuminen tälle kostealle ympäristölle sekä säännöllisesti pesu- ja vaahdotusaineille on ollut vaikea paikka perinteisille vaihteille. Edes kalliit materiaalit ja korroosionestokäsittelyt eivät ole riittäneet takaamaan pitkäaikaista suojausta. Olemassa olevien vaihteiden maalipinta on halkeillut ja ollut vaarassa kuoriutua irti. Tämän seurauksena tarvittiin suojarakenteita estämään elintarvikkeiden likaantuminen. Huonoimmassa kunnossa olivat hihnakuljettimen käytöt, jotka sijaitsevat lähellä pesuprosessia, jossa multa ja kivet huuhdellaan pois korkealla paineella.

Tarvittiin integroitua suojausta. – OEM-valmistaja alkoi etsiä sopivampaa hihnakuljettimen ja muita käyttöjä, ts. sellaisia, joihin ei tarvita suojarakenteita, vaan korroosiosuojaus on sisäänrakennettuna. Uusien käyttöratkaisujen avulla Ambit Projects tavoitteli oman ja asiakkaan huoltotöiden sekä kustannusten huomattavaa vähennystä. Vaikka korroosio oli luonnollisesti suurin huolenaihe, uusien käyttöjen oli myös täytettävä elintarviketeollisuuden hygieniavaatimukset ja kestettävä desinfiointi- ja puhdistusaineita.

Asiakas

Asiakkaan kuvaus

Ambit Projects Ltd, jonka toimipaikka on Englannin King‘s Lynnissä, on suunnitellut ja valmistanut räätälöityjä koneita maataloustuotteiden puhdistukseen, käsittelyyn ja pakkaamiseen jo yli 25 vuoden ajan. Elintarvikekelpoisiin materiaaleihin perustuvat laitteistot suunnitellaan helppohuoltoisuutta, energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä ajatellen.
Projektin kohde
NORD toimitti brittiläiselle OEM-valmistajalle Ambit Projectsille elintarvikkeiden käsittelyjärjestelmää varten korroosionkestävät käyttöratkaisut, joissa yhdistyvät sileäpintaiset moottorit ja SMI-kierukkavaihteet. Kaikki käytöt on varustettu nsd tupH -pintakäsittelyllä.
- Ne tarjoavat IP66/IP69K -kotelointiluokan ja kestävät korkeapaineista höyryä.
- Ne kestävät pesuaineita pH-alueella 2 – 12.
- Suolasumutestissä ei ilmennyt korroosiota 2 000 tunnin jälkeen.

Ratkaisu

Ratkaisu käyttökohteeseen

Ambit Projects vaihtoi kaikki kuljetinkäytöt ja jälkiasennettujen konelohkojen käytöt NORDin uusiin nsd tupH -yksiköihin. nsd tupH -pintakäsittely lujittaa alumiinin pysyvästi muuttamalla materiaalin ominaisuuksia sähkökemiallisen prosessin avulla. Näin käsitellyt käytöt ovat erittäin kestäviä eivätkä syövy edes vaurioituessaan mekaanisesti.

Siten ne ovat optimaalisia elintarviketeollisuudelle. – Vihannesten käsittelylaitoksen käytöt on varustettu ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla osilla sekä ruostumattomalla toisioakselilla. Järjestelmissä yhdistyvät puhaltimettomat sileäpintaiset moottorit ja SMI-kierukkavaihteet. NORD on optimoinut nämä komponentit sekä joukon muita vaihdemalleja hygienian kannalta vaativia kohteita varten. Sileät ulkopinnat ilman onteloita takaavat, ettei lika pääse helposti kertymään ja että nesteet valuvat helposti pois. Näiden järjestelmien vaihteissa käytetään elintarvikelaatuista öljyä.

Erikoislujia kaikissa suhteissa. – NORD-käyttöratkaisut nsd tupH -pintakäsittelyllä on hyväksytty elintarvikesovelluksiin FDA title 21 CFR 175.300 -määräysten mukaisesti. Ne ovat läpäisseet lukuisia vaativia tarkastuksia:
bSTM D714 rakkuloituminen,
ASTM D610-08 korroosio,
ASTM D1654-08 naarmut DIN EN ISO 2409 mukaisesti,
ASTM B117-09 suolasumukoe DIN EN ISO 9227 mukaisesti, sekä
ASTM D3170 hakkautumisenkesto (gravelometri).
Lisäksi ne ovat läpäisseet kestävyyden testauksen yleisesti elintarviketeollisuudessa käytettävillä puhdistusaineilla.

Lataa asiakaskertomus

Case_study_download_teaser

Lataa Ambit Projectsin asiakaskertomus PDF-muodossa tästä | PDF (489 KB)