Arnreiter

Viljan jauhatuksen käytöt pursuvat voimaa

Sähkökäyttöjä käytetään myllyissä tuulettimien ja puhaltimien, annostelulaitteiden, elevaattorien ja kuljettimien voimanlähteenä. Hienoksi jauhettua viljaa ja siemeniä sisältävässä ympäristössä käytetään räjähdyssuojattuja NORD-järjestelmiä.

arnreiter_case_study_m25

Arnreiter

Asiakas

Katse asiakkaaseen

arnreiter_case_study_project

Yläitävaltalaisessa Wallernissa toimiva Arnreiter Mühle GmbH käsittelee viljaa, mallasta ja öljysiemeniä ensisijaisesti elintarviketeollisuudelle. Lähes 200 vuoden ikäinen perheyritys noudattaa kestävän talouden periaatetta kaikessa toiminnassaan: Myllyssä käsitellään paikallisesti tuotettuja raaka-aineita resursseja mahdollisimman paljon säästäen. Osa tuotantolaitteistojen käyttämiseen tarvittavasta energiasta saadaan omasta vesimyllystä.

Projekti keskipisteessä
Kun perinteikästä yritystä Arnreiteria modernisoitiin viimeksi vuonna 2009, sveitsiläinen prosessitekniikan asiantuntija Bühle asensi uuteen myllyyn ja jatkokäsittelylaitteistoon koneet, joissa käytetään NORDin käyttöratkaisuja. Yrityksen liitäntäteho on 1400 kW. Se voi

  • jauhaa jopa 80 tonnia viljaa päivässä ja
  • jatkojalostaa noin 20 tonnia jauhettua materiaalia päivässä

Projekti

Projektin vaatimukset

arnreiter_case_study_customer

Arnreiterin myllyssä raaka-aine paitsi jauhetaan, myös jatkojalostetaan erilaisissa prosesseissa. Automatisoituja koneita käytetään höyryttämiseen, litistämiseen, mallastamiseen, pursottamiseen, paahtamiseen, jäähdyttämiseen, kuivaamiseen ja kuorintaan. Tällaisilla käsittelyillä muutetaan materiaalin muotoa ja ominaisuutta; sen säilyvyyttä, sulavuutta ja leipoutumista parannetaan ja karvautta vähennetään.

Monipuolisia kuljetustehtäviä - Lukuisten laitteistojen välillä tarvitaan monipuolista kuljetintekniikkaa ja joustavia käyttöratkaisuja, joilla varmistetaan valuvien ja vapaasti virtaavien aineiden kuljetus. Johdonmukaisesti kestävää tuotantoa korostava yritys vaati tarkoitusta varten kestäviä, vähän huoltoa tarvitsevia käyttöjä, jotka ovat pitkäikäisiä ja takaavat luotettavalla toiminnallaan tuotteiden korkean laadun.

Vaarallinen pöly - Ympäröivään ilmakehään vapautuu hienoksi jauhettaessa paljon pölyhiukkasia, joten sähkökäyttöjen tekniikan on oltava räjähdyssuojattua. NORD DRIVESYSTEMS tarjoaa laajan valikoiman räjähdyssuojattua mekaanista, sähkötoimista ja elektronista käyttötekniikkaa. Siksi yritys pystyi toimittamaan monia erilaisia vaihdemoottoreita ja hajautettuja mekatronisia järjestelmiä myllyn tarpeisiin.

Ratkaisu

Sovellusratkaisu

arnreiter_case_study_solution

NORD-vaihdemoottorit käyttävät hihnakuljettimia ja elevaattoreita, joilla raaka-aineet kuljetetaan ylempien kerrosten siiloista käsiteltäväksi. Sitten aineet johdetaan yhteensä 2500 metriä pitkän putkiston kautta. Kiertoilmaerotin poistaa viljasta pölyn, kuoren osat ja vastaavat kevyet tuotteet, jotka kuljetetaan pois ruuvikuljettimella. Annostelulaitteet annostelevat tuotteet volumetrisesti. Mikroannostelulla voidaan lisätä pienkomponentteja.

Pitkäikäinen mekaniikka - Kaikissa näissäkin kuljetin- ja jakelujärjestelmissä käytetään NORD-vaihdemoottoreita. ”Ne toimivat meillä luotettavasti jatkuvassa käytössä”, sanoo Arnreiter Mühlen kunnossapidosta vastaava Martin Rachbauer. NORD-käyttöjen korkea valmistuslaatu minimoi huollon tarpeen.

Laaja räjähdyssuojaus - Anreiter sai kategorian 3D-laitteita, joita käytetään Ex-vyöhykkeellä 22. NORD toimitti vaihdemoottorien lisäksi integroituja hajautettuja järjestelmiä sekä käyttöjen säätöjä. NORD varmistaa täydellisten järjestelmien räjähdyssuojauksen: Sekä vaihdemoottoreita että taajuusmuuttajia – mekatronisissa yksiköissä käytettäviä ja kytkentäkaappiin asennettavia – tarjotaan räjähdyssuojattuina malleina. NORD valmistaa kuukausittain yli 1500 pöly- tai kaasuräjähdyssuojattua käyttöjärjestelmää vyöhykkeille 1, 2, 21 ja 22.

Case Study

Case_study_download_teaser

Case Study Arnreiter on ladattavissa PDF-tiedostona tästä linkistä: Lataa download | PDF (548 KB)