KRIJN VERWIJS

Käytöt eivät ruostu edes vaativassa meri-ilmassa.

Krijn Verwijsin äyräisjalostamon ilmassa on merivettä – käyttöjen nopealle korroosiolle ei pitkään voitu mitään. NORDin alumiinirakenteiden nsd tupH -pinnoitus ratkaisee ongelman.

krijn_conveyor

KRIJN VERWIJS

Asiakas

Katse asiakkaaseen

krijn_customer

Perheyritys Krijn Verwijs Yerseke B.V. perustettiin vuonna 1880 osterinkasvattamoksi, nykyään se on yksi Euroopan äyriäismarkkinoiden suurimmista toimijoista. Krijn Verwijs toimittaa päivittäin simpukoita supermarketketjuille ja ravintola-alan tukkuliikkeille Premier-tuotemerkillä sekä kaupan omilla merkeillä. Yritys tarjoaa myös täydellisen valikoiman ostereita, hummereita ja monentyyppisiä äyriäisiä.

Projekti keskipisteessä
Krijn Verwijs Yerseken tuotantolaitoksen täysin suolan kyllästämä ilma on malliesimerkki hankalista ympäristöolosuhteista – lukuisten kuljettimien 1,5 kW:n kokoluokan vaihdemoottorit ovat tähän mennessä ruostuneet äärimmäisen nopeasti. Täydellinen muutos on jo alkanut: Jokainen lähikuukausina ja -vuosina uusittava käyttö korvataan pitkäikäisellä NORD nsd tupH -pinnoitetulla mallilla.

Projekti

Projektin vaatimukset

krijn_shellfish

Krijn Verwijs on yksi Euroopan johtavista äyriäisten, erityisesti sinisimpukoiden tarjoajista. Kun saalis toimitetaan, simpukat lasketaan ensin suuriin altaisiin, joihin virtaa jatkuvasti viileää puhdasta merivettä. Simpukoiden jännitys laukeaa ja kaikki hiekka poistetaan perusteellisesti. Koska altaat ovat lähellä ja elävät simpukat kulkevat kuljettimilla kosteina, kaikki tehtaan tuotantolinjat altistuvat väistämättä kostealle suolaiselle ilmalle.

Aggressiivinen ympäristö – Laitteistojen metalliosien nopea korroosio on siksi täysin odotettavissa. Esimerkiksi kuljettimien upouusissa valurautaisissa vaihdemoottoreissa näkyy ensimmäisen ruostejälki viikkojen kuluessa, ja moottorit kestävät tässä ympäristössä vain vuoden tai kaksi. Suojapinnoitteet tai -maalit eivät yleensä hidasta korroosion alkua merkittävästi. Jaloteräskäytötkään eivät olleet järkevä ratkaisu – sekä kalliimman hankintahinnan vuoksi että erityisesti käytännön syistä, koska käyttöjen olisi annettava jäähtyä pitkään ennen painepesua.

Luja, edullinen, helppo puhdistaa – Krijn Verwijs joutui pitkään korvaamaan kuluneet käytöt uusilla, kunnes NORDin uusi nsd tupH-pinnoitus tarjosi paljon paremman ratkaisun. Tämä teknologia takaa alumiinivaihdemoottorien erinomaisen korroosionkestävyyden ja puhdistettavuuden, joka on verrattavissa jaloteräkseen.

Ratkaisu

Sovellusratkaisu

krijn_application

Krijn Verwijs käyttää nykyään NORDin alumiinirakenteisia vaihdemoottoreita, joissa on nsd tupH -pinnoitus. Näiden vaihdemoottorien hankintahinta on hivenen korkeampi verrattuna aikaisemmin käytettyihin valurautamalleihin. Kevytmetallirakenteiset vaihdemoottorit kestävät kuljettimien noin 10 vuoden käyttöiän. Kokonaiskustannukset ovat täten huomattavasti pienemmät.

Fysikaalisesti integroitu suojaus – nsd tupH -käsittelyssä ei muodostu erillistä pinnoitekerrosta, joten mitään ei voi myöskään irrota. Pintakäsittely saa sen sijaan aikaan muutoksen alumiinirakenteen perusmateriaalin pintaosaan. Elektrolyysiprosessiin perustuva käsittely tekee alumiinikotelosta yhtä korroosionkestävän kuin jaloterästuotteista. Naarmuuntumisen kestävä pinta on lisäksi yli kuusi kertaa kovempi kuin käsittelemättömät alumiiniseokset ja tuhat kertaa kovempi kuin maali.

Jaloteräksen joustavampi vaihtoehto – Vaihdemoottoreiden rakenteessa ei ole vettä kerääviä koloja, joten nsd tupH -pintaiset kompakti käyttöjärjestelmät voidaan puhdistaa erittäin nopeasti ja helposti. Ne kestävät moitteettomasti painepesurien käytön ja huuhtelun normaaleilla kemiallisilla puhdistusaineilla – sekä hapoilla että emäksillä. Kaikki alumiinista valmistetut NORD-tuotteet voidaan toimittaa nsd tupH -käsiteltyinä – toisin kuin jaloteräskäytöt, joita useimmat valmistajat tarjoavat vain hyvin suppean valikoiman.

Case Study

Case_study_download_teaser

Case Study KRIJN VERWIJS on ladattavissa PDF-tiedostona tästä linkistä Lataa | PDF (1 MB)