Viipalointia älykkäästi

NORD-taajuusmuuttajilla, joissa PLC-toiminto

Taajuusmuttajassa SK 540E on suorituskykyinen mikrosuoritin ja integroitu paikoitustoiminto, joten se mahdollistaa elintarvikkeiden nopean ja tarkan viipaloinnin – ilman ulkoista ohjausta.

treif_case_study_cheese

Treif, Saksa

Asiakas

Katse asiakkaaseen

Treif_cutting_maschines

Rheinland-Pfalzin Oberlahrissa toimiva Treif Maschinenbau GmbH on yksi maailman johtavista elintarvikkeiden viipalointikoneiden ja -järjestelmien valmistajista. Treifin koneita käytetään yli 150 maassa. Differentioitu tuotevalikoima kattaa erilaiset käyttökohteet pienyrityksistä suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen.

Projekti keskipisteessä
Viipalointikoneiden taajuusmuuttajan IEC 61131 mukaiset vapaasti ohjelmoitavat käytön lähitoiminnot mahdollistavat erilaisten elintarvikkeiden leikkaamisen

  • joustavammin kuin tähänastiset kontaktoriratkaisut,
  • erittäin tarkka, nopea ja luotettava,
  • ei ulkoisen ohjauksen kustannuksia.

Projekti

Projektihaaste

Treif_Case_study_plc_cutting.jpg

Treif Maschinenbau GmbH valmistaa koneita ja tuotantolaitteita, jotka leikkaat elintarvikkeita viipaleiksi, suikaleiksi, kuutioiksi tai muun muotoisiksi. Suurimmassa osassa koneissa käytettiin vielä vähän aikaa sitten tavallista rele- ja kontaktoritekniikkaa eikä toiminnollisesti selvästi joustavampaa käyttöelektroniikkaa. Vasta NORDin uusi taajuusmuuttaja tarjosi Treifille PLC-ominaisuuksia sisältävän järjestelmän, joka vakuutti taloudellisesti ja jonka integroitu äly mahdollisti käytön lähiohjaustoimintojen vapaan ohjelmoinnin. Monien uusien Treif-koneiden ”aivoina” käytettävä taajuusmuuttaja parantaa toimintoja, yksinkertaistaa käsittelyä ja optimoi tuottavuuden.

Tunnettua laatua – Käyttötekniikan luotettavuus oli suorituskykyísten toimintojen hinnan lisäksi olennainen tekijä: Treif toimittaa moniin, myös kaukaisiin maihin ja erittäin laajalle alueelle hajautuneelle asiakaskunnalle. SK 500E -taajuusmuuttajaperheen todistettu kestävyys ja pitkäikäisyys olivat myös innovatiivisen tyypin SK 504E valinnan perusteita. Treifilla oli jo monivuotinen kokemus kuormitettavista NORD-kierukkavaihdemoottoreista.

Laajan konemalliston uusinta – Treif aikoo siirtyä vähitellen taajuusmuuttajaperustaiseen käyttöratkaisuun koko tuotevalikoimassa. Tämän konfiguraation tiennäyttäjiä ovat koneet CASEUS basic ja FLEXON, joita käytetään ensisijaisesti liha-, makkara- ja juustokuutioiden tai -suikaleiden valmistukseen.

Ratkaisu

Sovellusratkaisu

Treif_SK540E_evolution

Koneita ohjaa älykäs taajuusmuuttaja SK 540E. Sen integroidun PLC:n jakson kestoaika on 10 ms. Taajuusmuuttaja yhdistää koneiden painikkeet, näytöt ja merkkivalot, mutta se vastaa erityisesti hydrauliikkajärjestelmän älykkäästä ohjauksesta: Se hienosäätää puristuspaineen koneen käsittelemän elintarvikkeen mukaan, jolloin leikkaustulokset ovat optimaaliset.

Mukavuus ja turvallisuus – Treif-viipalointikoneiden käytettävä älykäs vaihtosuuntaaja tarjoaa SK 500E -laitesarjan kaikki hyvät perusominaisuudet, joita ovat esimerkiksi

  • anturiton virtavektorisäätö
  • liitetyn moottorin automaattinen parametrien tunnistus
  • turvatoiminto ”Safe Torque Off”

Erittäin joustava – SK 540E:llä on lisäksi suvereeni pääosa dynaamisissa käyttöskenaarioissa. Erityisiin ominaisuuksiin kuuluvat

  • uusi yleisanturiliitäntä
  • mahdollisuus säätää asynkronimoottoreita, ja ennen kaikkea
  • mahdollisuus ohjelmoida vapaasti käytön lähitoimintoja IEC 61131 mukaisesti

Case Study

Case_study_download_teaser

Case Study TREIF on ladattavissa PDF-tiedostona tästä linkistä Lataa | PDF (558 KB)