Zotter

KESTÄVIÄ KÄYTTÖJÄ NÄYTTÄVÄT PARHAAN PUOLENSA

Zotterin suklaatehtaassa käy yleisöä – luotettavasti toimivat järjestelmät ovat siksi tärkeitä. Vankat NORD-vaihdemoottorit käyttävät kuljettimia ja pumppua, sekoittimia ja monia muita koneita.

zotter_case_study_mr.zotter.jpg

Josef Zotter

Asiakas

Katse asiakkaaseen

zotter_case_study_geared_motor

Zotterin erikoisuuksien aineet ulottuvat ananaksesta sitruunaan, selleristä parsaan, kookospähkinästä juustoon ja vielä ylellisempiin perusaineisiin. Valikoimassa on jatkuvasti tarjolla 365 laatua. Suklaa on monipuolisen valikoiman useimpien tuotteiden korvaamaton ainesosa. Zotter valmistaa niitä yhtenä vain muutamasta eurooppalaisesta valmistajasta omassa tehtaassaan itse – ja ainoana vain reilun kaupan luomuraaka-aineista.

Projekti keskipisteessä
Zotterin suklaatuotannon suunnittelusta vastaa sveitsiläinen prosessitekniikan asiantuntija Bühler. Eri laitteistojen ja koneiden NORD DRIVESYSTEMS -vaihdemoottorit huolehtivat luotettavasti

  • raaka-aineiden jauhamista, sekoittamisesta ja vaivaamisesta
  • kiinteiden aineiden kuljettamisesta ja nestemäisten pumppaamisesta
  • täyttämisestä, puristamisesta ja evakuoinnista

Projekti

Projektin vaatimukset

zotter_case_study_project

Suklaan valmistukseen kuuluu monta vaihetta. Ainekset ja seokset – sekä kiinteät, valuvat tai juoksevat – liikkuvat tunti- ja päiväkausia lähes keskeytyksettä. Sen varmistavat luotettavat käyttöjärjestelmät. Itävallan kaakkoisosassa sijaitsevassa tehtaassa niiden pitkäikäisyys ja toimintavarmuus ovat kaksin verroin tärkeitä. Ensinnäkin kitkaton prosessi on tärkeä lopputuotteen laadulle. Toiseksi vierailijat katselevat jatkuvasti tuotantoa, jossa ei luonnollisesti saa olla häiriöitä.

Näkyvää luotettavuutta – Jopa 3000 ihmistä näkee päivittäin Zotterin tehtaan, vuodessa kertyy satojatuhansia kävijöitä. He näkevät tasanteelta korkealta tuotantolaitteiden yläpuolelta paahtimet ja myllyt, vaunut ja sekoittimet, telat ja sekoittimet jatkuvasti. Tuotanto on kuin näyttelytila, joissa yhdenkään laitteiston ei pitäisi pysähtyä suunnittelematta.

Kuormitettava ja häiriötön – Kaakaopavusta valmiiseen tuotteeseen jauhetaan, sekoitetaan ja vaivataan, kuljetetaan, pumpataan, täytetään ja evakuoidaan. Kuormat ja käyttötavat ovat hyvin erilaisia, mutta kaikki laitteet tarvitsevat kestävää käyttötekniikkaa toimiakseen kitkattomasti. Vaihdemoottorit pitäisi hankkia mahdollisuuksien mukaan samalta valmistajalta, joka voi lisäksi auttaa nopeasti ja tehokkaasti, jos ongelmia ilmenee.

Ratkaisu

Sovellusratkaisu

zotter_case_study_solution

Zotterin suklaatuotannossa käytetään kaikkialla NORD DRIVESYSTEMSin eri vaihdemoottorivariaatioita erilaisiin käyttötarkoituksiin. NORD-kuljetinkäytöt kuljettavat aluksi kaakaopapuja puhdistus-, paahto- ja debaketrointilaitteiston välillä. NORD-vaihdemoottorin käyttämä jauhin muuttaa kaakaoytimet juoksevaksi massaksi. NORD-käyttöjen pyörittämät pumput kuljettavat sen sekoittimeen, jossa lisätään sokeri ja muita aineosia.

Innovatiivinen vaihderakenne – Seos jauhetaan valssilaitteessa ja tiivistetään Tiivistämiseen käytetään tiivistysruuvia, jota NORDBLOC.1-hammasvaihdemoottori pyörittää. Tätä rakennetta käytettäessä hammaspyörät voidaan viedä sisään ja asentaa laakeriaukkojen kautta, koska muuten käytetään suurempia lomitettuja laakereita, vaikka akseliväli on sama. Akselikin on suurempi kuin muissa lohkokotelojärjestelmissä. Järjestelmät kestävät huomattavasti suurempia kuormia tai ovat vastaavasti mitoitettuna pitkäikäisempiä, koska toisiopuolen radiaali- ja aksiaalivoimista aiheutuva kuluminen minimoituu.

Käyttöjä kaikissa osaprosesseissa – Kuljetinkäytöt siirtävät jäykistyneen välituotteen viiden valssin kautta jatkojalostukseen. NORD-käyttöjä käytetään myös tuotannon viimeisessä vaiheessa kuljettamiseen, sekoittamiseen ja pumppaamiseen esimerkiksi täytettäessä ja evakuoitaessa konsseja.

Case Study

Case_study_download_teaser

Case Study ZOTTER on ladattavissa PDF-tiedostona tästä linkistä: Lataa | PDF (532 KB)