Újdonságok –

Flexibilis, csatlakoztatható, decentralizált: Hajtások premierje az SPS IPC Drives kiállításon

Az SPS IPC Drives kiállításon (3-as csarnok, 218-as stand) a NORD DRIVESYSTEMS első alkalommal mutatja be az újonnan kifejlesztett NORDAC LINK terepi elosztó sorozatát.

NORD_nordac_field_distribution_systems_sps_ipc_drive

Bargteheide , 2016-11-22

Jelenleg a frekvenciaváltók és motorindítók utolsó terepi tesztelése zajlik, sorozatgyártásuk 2017 elején kezdődik. A gyors és biztonságos beszerelésről és üzembe helyezésről a kódolt dugaszolható teljesítmény- és kommunikációs csatlakozók, érzékelők és beavatkozók gondoskodnak. A kapcsolási, üzem- és jelállapotokat LED-kijelzők mutatják, így a berendezések kezelői helyben diagnosztizálni tudják a hibákat. A készüléken levő karbantartás és kezelőkapcsolók egyszerűbbé teszik a szervizelést és beállítást.

A hajtások rugalmasan konfigurálhatók speciálisan az anyagmozgatás területén elterjedt alkalmazásokhoz, valamint más gépekhez és berendezésekhez. A funkciók széles köre a forgásjeladó kiértékelésétől a fékkezelésen át a beépített PLC-n keresztüli PI-szabályozásig és folyamatvezérlésig terjed. A nagy túlterhelésre alkalmas hajtások aszinkron- és szinkronmotorok vezérlését végzik jó szabályozhatósággal, és 0 fordulatszámig megbízható nyomatékot biztosítanak. Közvetlenül a készülékekbe integráltan találhatók a hálózat, motor és berendezés védelmét szolgáló széles körű felügyeleti funkciók. A tápfeszültség az egyik hajtástól a másikig vezethető, ami a sokszor több száz hajtótengelyt jelentő hosszú szakaszok esetében jelentősen kisebb kábelezést jelent, és így értelemszerűen alacsonyabb költségeket eredményez.