Újdonságok –

LogiDrive – nagy hatékonyságú, karbantartásbarát hajtások az intralogisztika területére

A NORD DRIVESYSTEMS mostantól kezdve három nagy hatékonyságú és kevés karbantartást igénylő kivitelben készülő szabványos hajtásegységeket kínál az anyagmozgatás jellemző alkalmazásainak területén. A LogiDrive rendszerek megkönnyítik a megfelelő hajtás kiválasztását, és lehetővé teszik a változatok széles körének ráfordítások nélküli csökkentését.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2016-11-17

1,1 kW, 1,5 kW és 2,2 kW névleges teljesítményű IE4-szinkronmotorokat kombinálnak kétfokozatú kúpkerekes hajtóműves motorokkal a 0-565 min-1 (1-es méret), ill. 0-482 min-1 (2-es és 3-as méret) fordulatszám-tartományokban. Az áttétel az 1:500 tartományban fokozatmentesen állítható. A berendezésen a motor közelébe szerelhető decentralizált frekvenciaváltók optimálisan hozzáférhetők. Kulcsos kapcsolóval rendelkeznek a berendezésvezérlésről való leválasztáshoz és egy irányválasztó kapcsolóval a helyi beállításhoz.

A NORD LogiDrive rendszerei kiválóan alkalmasak vízszintes és ferde anyagmozgatásra. Integráltan tartalmazzák a DIN EN 61800-5-2 ill. DIN EN 60204-1 szabvány szerinti STO és SS1 biztonsági funkciókat. A motorok nagyfokú túlterhelhetőséget nyújtanak. A teljes rendszer moduláris felépítésű: A részegységek külön-külön karbantarthatók, ami minimálisra csökkenti a karbantartási és javítási költségeket. A NORD valamennyi elterjedt terepi busz és ipari Ethernet interfészt közvetlenül a frekvenciaváltóba integrálja. A hajtásegységek világszerte megbízhatóan üzemeltethetők 50 és 60Hz-es hálózatokról.