Újdonságok –

Kiterjesztett IE3-kötelezettség 2017. január 1-tőlA NORD DRIVESYSTEMS ajánlata túlteljesíti az EU környezetbarát tervezésre vonatkozó követelményeit

2017. január 1-től az Európai Unió területén kötelező az IE3 energiahatékonysági osztály a 0,75 és 375 kW közötti névleges teljesítményű, hálózatról működő villamos motorok esetében. Az előírás kisebb motorméretekre való újabb kiterjesztésének alapját a környezetbarát tervezésről szóló 2009/125/EK irányelv végrehajtását megalapozó (EK) 640/2009 rendelet alkotja.

IE3_requirements

Bargteheide , 2016-12-08

A NORD DRIVESYSTEMS már 2016 eleje óta kínál motorokat 0,12 kW teljesítménytől kezdődően az IEC 60034-30-1 szerinti IE3 hatásfokosztályokban és a NEMA MG1 szerinti Premium Efficiency kategóriában. Ezzel a gyártó túlteljesíti a törvényi előírásokat, különösképpen az alkalmazott motorok szám szerint nagy részét kitevő kisebb teljesítménytartományban. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a váltást a gép- és berendezésgyártók számára, a NORD az IE3-motorokat messzemenően az IE2 hatásfok-osztályokéval azonos méretűre gyártja, hogy a motorok a berendezések szerkezeti átalakítása nélkül integrálhatók legyenek. A NORD termékprogramjában megtalálhatók továbbá az IE4-hatásfokosztályba, ill. a Super Premium kategóriába tartozó motorok is, amelyek standard módon frekvenciaváltóról üzemeltethetők és még nagyobb hatásfokkal rendelkeznek. A NORD a megfelelő motorok kiválasztásához, világszerte történő alkalmazásához és jövőbiztos berendezések tervezéséhez széleskörű tájékoztatást nyújt és szaktanácsadással áll az ügyfelei rendelkezésére.