Újdonságok –

A változatok számának csökkenése és hatékonyság

Új LogiDrive rendszereivel a NORD DRIVESYSTEMS standardizált hajtásegységeket kínál intralogisztikai alkalmazásokhoz és csomagszállító berendezésekhez. Az egységek a változatok számának projektvonatkozású csökkenésével egyszerűbbé teszik a tervezést és a pótalkatrészek kérdésének kezelését.

News_LogoDrive

Bargteheide , 2017-04-04

A hajtásrendszerek a motorok IE4 és a rendszerek IES2 hatékonysági osztályával eleget tesznek a legszigorúbb hatékonysági előírások követelményeinek, és a részterhelési, illetve alacsony fordulatszámú tartományokban is kiváló hatásfokokkal rendelkeznek. Ennek köszönhetően néhány év alatt amortizálódnak, részben már akár hónapok alatt is, jelentősen csökkentve ily módon az élettartamra vetített teljes költségeket. A hajtóművek egyszerűen, sorban telepíthetők. A tápfeszültség-ellátás biztosítása rövid vezetékeken keresztül történik az egyik egységtől a másikig.

A kezelőbarát rendszereket egy kúpkerekes hajtómű, egy IE4 osztálynak megfelelő, állandó mágnessel rendelkező szinkronmotor és egy, a motor közelében felszerelt frekvenciaváltó biztosítja. A hajtásrendszerek a teljesen dugaszolható csatlakozóknak köszönhetően egyszerűen és rövid idő alatt telepíthetők. A készüléken található hálózatleválasztó kapcsoló, kulcsos kapcsoló és kézi kezelőkapcsoló rugalmas helyszíni hozzáférést biztosítanak a hajtótengelyekhez beállítás és szervizelés céljából. A könnyűfém házban helyet foglaló kompakt hajtóművek különösen egyszerű kezelést tesznek lehetővé. A nagyfokú túlterhelhetőséget nyújtó előnyös építési nagyságok teljesítménytechnikai kialakítása olyan, hogy tökéletesen megfelelnek az intralogisztikai alkalmazások és a repülőtéri technika által támasztott követelményeknek. A frekvenciaváltók gondoskodnak a szalagsebesség és futási irány modulálásáról. A berendezések opcionálisan fordulatszám-jeladóval is elérhetők a rendkívül dinamikus alkalmazási területek számára. Az EN 61800-5-2 szabvány szerinti STO és SS1 biztonsági funkciók standardnak minősülnek. Hajtásközeli érzékelők csatlakoztatásához M12 csatlakozók állnak rendelkezésre. A frekvenciaváltók beolvassák az adatokat, és továbbítják azokat a fölérendelt rendszerekbe. Ez kisebb kábelezési ráfordítást eredményez. A LogiDrive megoldások a tanúsítványok széles körének köszönhetően problémamentesen alkalmazhatók a világ bármely részén. Valamennyi, a piacon elterjedt buszrendszerhez interfészek állnak rendelkezésre.