Újdonságok –

Precíz szabályozással rendelkező NORD-hajtásrendszerek a problémamentes csomagelosztás szolgálatában

A Nord saját hajtástechnikával szerel fel nagy csomagelosztó központokat. Köztük van a Párizs közelében működő Chronopost vállalat is. A hevederes szállítószalagokba 1100 decentralizált hajtástechnikával felszerelt Nord- hajtást építenek be.

chronopost_application

Bargteheide , 2017-05-16

Strapabíró, kopásálló fogazásuknak köszönhetően a NORD DRIVESYSTEMS hajtóművei alacsony karbantartási igényt és hosszú élettartamot garantálnak. A túlterhelésre alkalmas hajtóműves motorokat magába foglaló kifinomult moduláris rendszer szavatolja, hogy a szállítóberendezést alkotó számos hajtásegység ellenére csak egyetlen áttekinthető változatcsaládra van szükség.

A Chronopost „tracking & tracing” követési rendszere pontos szabályozást és szinkronizálást igényel. Ennek érdekében a hajtásrendszereket közvetlenül a motor kapocsdobozára szerelhető frekvenciaváltókkal látták el. A dugaszolható frekvenciaváltók és a hajtóműves motor egy előre kábelezett egységet képeznek.

Az akár 400%-os indítási forgatónyomaték és a jellemzően 200%-os túlterhelhetőség 5 másodpercen át különösen robusztussá teszik a hajtásrendszereket. A frekvenciaváltók és a PLC közötti kommunikáció Profibus DP segítségével történik. Visszatorlódás esetén a szállítószalag lelassítható. Ezzel elkerülhetővé válnak a leállások.

További részletek