Újdonságok –

Hosszú élettartamú, „washdown”-képes hajtástechnika az italgyártás területére

A NORD DRIVESYSTEMS iparág-specifikus hajtásmegoldásokkal jelentkezik a drinktec kiállításon. Az észak-németországi gyártó ennek során a gazdag kínálatát bemutató standard katalógusára épít. A katalógus „washdown”-optimalizált alumíniumházas hajtásrendszerek eddig nem tapasztalt tárházát tartalmazza.

nord_drinktec_nsd_tuph

Bargteheide , 2017-06-29

A kis súlyú, korrózióra nem hajlamos hajtóművek, sima motorok, frekvenciaváltók és motorindítók tisztítása különösen egyszerű. A NORD a különösen nagy hatékonyságú nsd tupH korróziógátló felületkezeléssel kínálja az alumínium hajtásokat. A felületkezelés az FDA Title 21 CFR 175.300 alapján engedéllyel rendelkezik az ital- és élelmiszergyártás területén való használatra. A nemesacél hajtóművek és lakkbevonatú típusok hosszú élettartamú és kis karbantartást igénylő alternatívájaként, az nsd tupH felületkezeléssel ellátott hajtóművek jelentős költségmegtakarítást tesznek lehetővé. Az eljárás során nem kerül sor bevonat felvitelére, hanem magát az anyagot edzik mélyen a felszínbe hatolóan. Ez megakadályozza a lepattogzódást. A hajtóművek nagynyomású gőztisztítókkal való tisztítása és a közegekkel való érintkezés is teljesen problémamentes. A DIN- és szabványalkatrészek, valamint a hajtótengelyek az nsd tupH esetében standard módon nemesacélból készülnek. A ventilátor nélkül készülő sima motorok nem járulnak hozzá a kórokozók terjedéséhez, és nagymértékben nyugodt futást szavatolnak. Szinkron- és aszinkronmotorok formájában elérhetők, és megfelelnek az IE2 és IE3 (aszinkron) és IE4 (szinkron) hatékonysági osztályokkal szemben támasztott követelményeknek.

RÖVIDEN: NORD a drinktec kiállításon

  • 2017. szept. 11 – 15., München
  • A3-as csarnok, 242-es stand
  • nsd tupH korróziógátló felületkezelés alumínium hajtóművekhez: a korróziógátló bevonatoknál hosszabb élettartam, a nemesacél hajtóműveknél költséghatékonyabb, „washdown” képes