Újdonságok –

Nagy hatékonysággal a higiéniailag kihívást jelentő folyamatokért

A NORD DRIVESYSTEMS kibővítette a nagy hatékonyságú sima motorok programját. Az új, hűtőbordák nélküli tartósmágnes-szinkronmotorok megfelelnek az IE4 hatékonysági osztály követelményeinek.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2017-12-28

Ez érdekes lehetőségeket nyit meg az élelmiszeripar, italgyártás és gyógyszeripar, valamint más alkalmazási területek előtt, ahol a higiénia kiemelt szerepet játszik. A hatékony sima motorok éppen úgy alkalmazhatók száraz környezetben, mint a gyakori tisztítást igénylőkben. Hőkibocsátásuk elenyésző, szellőzéssel nem rendelkeznek, tehát nem járulnak hozzá a kórokozók terjedéséhez. Az aszinkronmotorokkal összehasonlítva, az IE4 sima szinkronmotorok kifejezetten a részleges terheléssel járó területen lényegesen nagyobb hatásfokot kínálnak. Ez jelentős mértékben csökkeni az üzemeltetési és az élettartamra vetített költségeket. A kivitelt ezen felül nagy teljesítménysűrűség és hosszú termékélettartam jellemzi. A frekvenciaváltók rugalmasan, hajtásközelben vagy motorba építve egyaránt fel-/beszerelhetők.

A motorok három, 80-as, 90-es és 100-as méretben elérhetők, névleges teljesítményük 0,75 és 2,2 kW között van. A meglevő 0,37 és 1,1 kW közötti sima aszinkronmotorok kínálatát egészítik ki. A motorok opcionálisan fékkel is szállíthatók. Igény szerint a NORD „washdown”-képes hajtásrendszereket is konfigurál; ezek teljesítik az IP 66/IP 69K védettség követelményeit. Ehhez négy hajtóműsorozat áll rendelkezésre. A „washdown”-optimalizált hajtásegységek alumíniumöntvény házzal és sima felületekkel rendelkeznek, amelyekről a tisztítófolyadékok és -habok könnyűszerrel lecsorognak. A hajtóművek a járulékos korrózió elleni védelem érdekében nsd tupH felületkezeléssel is elláthatók. A felületkezelés az FDA Title 21 CFR 175.300 alapján engedéllyel rendelkezik az élelmiszergyártás területén való használatra.

RÖVIDEN:

IE4 sima motorok

  • nagy hatékonyságú tartósmágnes-szinkronmotorok
  • Motorméretek: 80, 90, 100
  • Névleges teljesítmény: 0,75 kW, 1,1 kW, 2,2 kW
  • „washdown”-képes
  • IP 66 védettség, opcionálisan IP 66/IP 69K