Újdonságok –

Hajtásmegoldások az italgyártás számáradrinktec 2017: Sikeres bemutatkozás a vásáron

A 2017. szeptember 11. és 15. között megrendezett, az italgyártás és a folyékony élelmiszerek ipar képviselőit felvonultató drinctec vásáron minden eddigi látogatási rekord megdőlt. A NORD DRIVESYSTEMS első alkalommal vett részt a müncheni kiállításon, amelyen iparág-specifikus és lemosható kivitelű (wash-down) hajtásmegoldásokat kínált az italgyártás területén működő vállalatoknak.

drinktec trade fair 2017

Bargteheide , 2017-10-11

A vásár „főszereplője” az nsd tupH felületkezelés volt, amely egy speciális eljárás a felületek különösen ellenállóvá tételére. Az nsd tupH eljárással kezelt termékek érzéketlenek a savakkal és lúgokkal szemben, könnyen tisztíthatók és korrózióállóak. Az nsd tupH felületkezeléssel készülő alumínium hajtóműves motorok a rozsdamentes termékekhez hasonlóan ellenállóak, azonban könnyebbek, olcsóbbak és jobb a hőelvezető képességük.

A NORD ezen felül a költségek optimalizálását elősegítő energiahatékony megoldásokat állította a megjelenése középpontjába. Bemutatta többek között az új energiatakarékos IE3 sima felületű motorjait, amelyek ez idő tájt 71-es építési nagyságig érhetők el a 120 W-os, 180 W-os és 250 W-os teljesítménytartományban. A standard és sima felületű kivitelben készülő ismert IE4-szinkronmotorok egy szállítószalag mellett hatásosan demonstrálták a segítségükkel - elsősorban a részterheléses tartományban - elérhető jelentős energiamegtakarításokat. A sikeres NORDBLOC.1 terméksorozat is kibővült–az új 2 fokozatú kúpkerekes hajtóművel a csigakerekes hajtóművek mellett immáron nagy hatékonyságú kúpkerekes változatú egységek is elérhetővé váltak a kisebb terhelési tartományban. A NORD DRIVESYSTEMS kiállítási programját a változatok számának csökkentését és a teljes tulajdonlási költség (total cost of ownership; TCO) optimalizálását célzó megoldások tették teljessé. A NORD pozitív eredménnyel zárta a drinctec 2017 kiállítást és vásárt. A vállalat képviselői elégedettek voltak az italgyártás és a folyékony élelmiszerek területéről érkezett szakmai közönséggel létesített jó kapcsolatokkal és a bemutatott témák iránt tanúsított nagy érdeklődéssel. A drinctec-bemutatkozás sikerrel zárult.

További részletek