Újdonságok –

Ipar 4.0: Intelligens és energiahatékony hajtások

A NORD DRIVESYSTEMS a fölérendelt vezérlés tehermentesítése és az optimális szerviz biztosítása érdekében decentralizált intelligenciával szereli fel a hajtástechnikáját. Az egyszerűbb kezelhetőség és a nagyobb energiahatékonyság kérdése is egyre inkább a középpontba kerül.

Complete electronic drive solutions from NORD Drivesystems Komplettlösungen Elektronische Antriebstechnik von NORD Drivesystems

Bargteheide , 2017-10-11

„Ügyfeleink intelligens, energetikailag összehangolt rendszert várnak el tőlünk”, mondja Dr. Omar Sadi, a NORD ügyvezető igazgatója. „A hajtásmegoldásoknak ezért Ipar 4.0 képesnek kell lenniük, a gyártóknak pedig ki kell építeniük a megfelelő kompetenciákat–első sorban az elektronika és a szoftver vonatkozásában.”

A NORD átfogó know-how-t kínál a hajtóművek, motorok és frekvenciaváltók területén. Az alkalmazási területen szerzett hosszú tapasztalatának köszönhetően a vállalat képes volt továbbfejleszteni a termékkínálatát, és intelligens, egyszerűen kezelhető hajtásrendszereket megvalósítani. Ide tartoznak az integrált PLC-vel rendelkező önálló hajtásmegoldások, amelyek decentralizált vezérlési feladatokat látnak el. A NORD ezen felül tovább kívánja fejleszteni a rendszerek kezelhetőségét és szervizelését; ennek érdekében egy alkalmazás kifejlesztésén dolgozik, amely a hajtások paraméterezését hivatott támogatni. A még nagyobb energiahatékonyság (IE3/4/5) elérése érdekében a vállalat a szinkron- és aszinkronmotorjai optimalizálásán is dolgozik. Ennek során szem előtt tartja a rendszerek EN 50598-2 szerinti magasabb hatásfokát (IES0, IES1 és IES2).

További részletek