Újdonságok –

NORD DRIVESYSTEMS a 2017.évi CBST kiállításon Kínában

2017. november 22. és 24. között rendezik meg Sanghajban a 8. China International Beverage Industry Exhibition on Science and Technology (CBST) kiállítást. A NORD DRIVESYSTEMS, a világ egyik vezető hajtásspecialistája ebben az évben is a kiállítók között lesz.

LogiDrive

Bargteheide , 2017-10-23

A Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) területén megrendezésre kerülő tekintélyes szakkiállításon a nemzetközi porondon jelen levő vállalat, amelynek központja az észak-németországi Bargteheide-ben van, és amely Kínában is telephelyekkel rendelkezik (székhely és motorgyár Szucsouban, szerelőüzem Tiencsinben) innovatív technológiákkal és termékekkel, aktuális Ipar 4.0 alkalmazásokkal, valamint az italgyártás területén megvalósítható energia- és költségoptimalizálási megoldásokkal jelentkezik.

A NORD DRIVESYSTEMS mások mellett az nsd tupH felületkezelési rendszerét is bemutatja, amely ellenáll a korróziónak és vegyi anyagoknak, valamint a nagynyomású és gőzsugaras tisztítás ellen is védelmet nyújt. Az nsd tupH a rozsdamentes termékekhez hasonlóan ellenállóvá teszi az alumínium hajtóműves motorokat, a korróziógátló bevonatoknál lényegesen nagyobb teljesítményű, és kiemelkedő ár-teljesítmény arányt nyújt.

A hajtásrendszerek az ipar legnagyobb energiafelhasználói közé tartoznak. Az energiahatékonyság ezért forró téma. A NORD DRIVESYSTEMS energiatakarékos sima felületű motorjai az eddigi típusokhoz képest nagy hatásfokkal rendelkeznek, és így hozzájárulnak az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Sima felületüknek köszönhetően kiváltképpen alkalmasak az élelmiszeriparban és az italgyártás területén való alkalmazásra.

A sikeres NORDBLOC.1 terméksorozat is bővült. Az új, akár 50 Nm kihajtóoldali nyomatékot kínáló 2 fokozatú kúpkerekes hajtóművekkel a csigakerekes hajtóművek mellett immáron nagy hatékonyságú kúpkerekes változatú egységek is elérhetővé válnak a kisebb terhelési tartományban. A hajtóművek mechanikusan nagy terhelést elbírnak, és jól ellenállnak a kihajtótengelyre ható nagy erőknek is. Az új típusok a 3,03 és 47,67 közötti áttételekkel hozzáférhetők. A modellek a meglevő sorozatot egészítik ki, amely ily módon hat, max. 660 Nm nyomatékú berendezést tartalmaz.

Az eltérő hajtómű- és motortípusok, építési nagyságok, opciók és áttételek gyakran nagy számú hajtásváltozatot eredményeznek. A változatok számának csökkentése a folyamatok és költségek optimalizálását eredményezheti. Az italgyártás területén működő intralogisztika számára kínál megoldást a nagy hatékonyságú, 2 fokozatú, IE4-szinkronmotorral, tápcsatlakozóval és konfekcionált kábellel ellátott kúpkerekes hajtómű. Az előnyei: a pótalkatrészkészlet érezhető csökkenése, szervizbarát plug-and-play technológia, kisméretű és helytakarékos kivitel, valamint 25%-kal kisebb súlyt kínáló alumínium ház.

A NORD az ipari hajtóművek választékát ezzel tizenegy építési nagyságra bővítette. A NORD DRIVESYSTEMS ezzel az egyetlen gyártó, aki 250 000 Nm kihajtónyomatékú, moduláris ipari hajtóműveket állít elő egy részből álló házakban. A maximális radiális és axiális terhelhetőséget nyújtó konstrukció elvét 1981-ben dolgozta ki a NORD.

A megelőző jellegű karbantartás (predictive maintenance) nagyobb szervizgyakoriságokat és rövidebb állásidőket tesz lehetővé. A hajtás- és alkalmazásadatok rögzítése, kiértékelése és továbbítása lehetővé teszi a karbantartási műveletek igény szerinti tervezését, és a gyártáskihasználtságra is tekintettel van. A karbantartási költségek csökkennek és a hajtás élettartama nő.

A kicsomagolástól, szállítástól és tisztítástól, a palackozáson, lezáráson és címkézésen át a csomagolásig és palettázásig bezárólag–a NORD DRIVESYSTEMS egy sor megbízható, hatékony és biztonságos megoldást kínál az italgyártás számára. A NORD DRIVESYSTEMS a CBST kiállításon az N1 csarnok 1A02 standján található meg.

A NORD DRIVESYSTEMS várja a látogatását a CBST kiállításon az N1 csarnok 1A02 standján.

A vállalatról

A napjainkban 3600 munkatársnál is többet foglalkoztató NORD DRIVESYSTEMS több mint 50 éve foglalkozik hajtástechnika fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, amivel nemzetközi szinten az iparág egyik vezető komplettmegoldás-szállítója. A standard hajtások mellett, a NORD speciális igényeket kielégítő alkalmazásspecifikus megoldásokat is szállít például energiatakarékos és robbanás ellen védett rendszerekkel. A 2016-os üzleti évben a vállalat éves forgalma 560 millió euró volt. A NORD a világ 89 országában működtet leányvállalatokat és van jelen értékesítési partnerek révén. A sűrű értékesítési és szervizhálózatának köszönhetően szavatoltak a termékek optimális elérhetőségét biztosító rövid szállítási határidők és az ügyfélközeli szolgáltatások széles köre. A NORD sokoldalú hajtómű-kínálatában megtalálhatók a 10 Nm és 250 Nm közötti nyomatékkal készülő típusok, a 0,12 kW és 1000 kW teljesítmény közötti villanymotorok és a frekvenciaváltókkal megvalósuló akár 160 kW teljesítményelektronika. A NORD kínálatában mind a hagyományos kapcsolószekrénybe szerelhető frekvenciaváltók, mind pedig a decentralizált és teljesen integrált hajtásegységek megtalálhatók.