Újdonságok –

Ipar 4.0 képes: A NORD az SPS IPC Drives 2017 kiállításon vendégeskedik

2017. november 27. és 30. között a NORD DRIVESYSTEMS termékújdonságokkal és intelligens Ipar 4.0 képes hajtásmegoldásokkal jelentkezik Európa legnagyobb elektromos automatizációs szakkiállításán, az SPS IPC Drives vásáron.

Industrie 4.0 sps ipc drives

Bargteheide , 2017-10-26

Az ipar, gyártás és logisztika területének jelenlegi uralkodó szlogenjei a digitalizáció és az Ipar 4.0. A NORD DRIVESYSTEMS az SPS IPC Drives 2017 kiállításon egy külön erre az alkalomra felépített alkalmazás-tesztkörnyezetben azt mutatja be, hogy a NORD-hajtásrendszerek milyen lehetőségeket nyújtanak a jövő üzeme számára. A hálózatba kötött hajtások az állapotadatokat a vezérlésen keresztül vagy közvetlenül a felhőbe továbbítják. Az adatok onnan a világ bármely részéről hozzáférhetők, kiértékelhetők és elemezhetők. A folyamatban döntő szerepet játszanak az integrált PLC-vel rendelkező frekvenciaváltók. Az integrált PLC elvégzi a csatlakoztatott érzékelők és működtetők adatainak feldolgozását, szükség szerint közvetlenül elindít egy folyamatvezérlést, és kiváló minőségben továbbítja a hajtás- és alkalmazásadatokat a vezérlőbe és más hálózatba kötött gépegységekbe. Ez lehetővé teszi a NORD-hajtásrendszerekkel felszerelt komplett berendezés felügyeletét. Az összegyűjtött adatok segítségével meghatározható többek között a karbantartási állapot (lásd megelőző karbantartás) és a hajtás terhelése. A karbantartási műveletek ezen a módon igény szerint, a gyártáskihasználtság figyelembe vételével tervezhetők. Az előnyök: rövidebb szervizidők, kis állásidők, alacsonyabb karbantartási költségek, valamint hosszabb hajtásélettartam.

Az okos gyár (smart factory) számára kifejlesztett intelligens hajtásmegoldások mellett, a NORD olyan termékinnovációkat is bemutat az SPS IPC Drives kiállításon, mint a NORDAC LINK és a LogiDrive. A NORDAC LINK terepi elosztó egy rugalmasan a motor közelébe építhető hajtásvezérlés, amely frekvenciaváltóként (7,5 kW teljesítményig) és motorindítóként (3 kW teljesítményig) elérhető. Az igénytől és alkalmazási területtől függően szabadon konfigurálható, és a beépített PLC-nek és a piacon elterjedt buszrendszerekkel való kompatibilitásnak köszönhetően egyszerűen a modern automatizálási rendszerekbe integrálható. A LogiDrive képében a NORD standardizált, energiatakarékos, kis karbantartási igénylő és költségoptimalizálást nyújtó hajtásegységeket hozott létre az intralogisztika területén való alkalmazáshoz. A LogiDrive-hajtások egy max. 5,5 kW névleges teljesítményű IE4-szinkronmotorból, egy kétfokozatú kúpkerekes hajtóműből, valamint egy, a motor közelébe építhető NORDAC LINK terepi elosztóból állnak.

A NORD az SPS IPC Drives 2017 kiállításon: 3-as csarnok, 218-as stand

  • NORDAC LINK terepi elosztó
  • LogiDrive
  • Ipar 4.0
  • Megelőző karbantartás
  • PLC-funkció

További részletek