Újdonságok –

NORD-hajtások nsd tupH felületkezeléssel

Robusztus és megbízható–a legdurvább körülmények között is. A kagylók feldolgozásával foglalkozó holland Krijn Verwijs NORD korrózióálló hajtásrendszereket használ a kagyló- és rákféléket feldolgozó központjában.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2018-04-03

Száz 1,5 kW teljesítményű hajtóműves motor tartja mozgásban a szállítószalagokat a Krijn Verwijs kagyló- és rákféléket feldolgozó központjában. A sós levegő következtében a hagyományos hajtások rövid idő alatt elértek a kapacitásuk határára: A vadonatúj öntött vas hajtóműves motorokon már néhány hét leforgása után megjelentek az első rozsdafoltok. Legkésőbb két év után véglegesen le kellett cserélni őket. Az agresszív környezeti feltételek között még a jó védő- és festékbevonatok sem voltak képesek megakadályozni a hajtóműves motorok korrodálódását. A rozsdamentes acél sem jelent valódi alternatívát, mert a hajtások nagyon felmelegszenek, és csak hosszú lehűlési idő után lehet megkezdeni a tisztításukat.

A megoldás? NORD alumínium hajtások nsd tupH felületkezeléssel. Az nsd tupH kezelés esetében nincs anyagfelhordás, így nem történhet lepattogzódás sem. A felületkezelés ehelyett egy tartósan az alapréteghez tapadó szubsztrátumot hoz létre. Egy elektrolitikus folyamat révén a kezelés a nemesacélból készülő termékekhez fogható korrózióállóságot biztosít az alumíniumházaknak. A karcálló felület ezen kívül hatszor keményebb, mint a kezeletlen alumíniumötvözetek, és ezerszer keményebb a festékeknél.

Az öntött vasból készülő hagyományos hajtásokkal összehasonlítva, az nsd tupH felületkezeléssel ellátott alumínium rendszerek beszerzési költsége ugyan magasabb, de az élettartamuk is lényegesen hosszabb. Ezen felül a cseremotorok beszerzési költségével és az azzal összefüggésben felmerülő jelentős telepítési költségekkel sem kell számolni. Bram de Visser, a Krijn Verwijs szervizvezetője: „Az új NORD-megoldással nem kell folyton a hajtásokra gondolnunk. Arra számítunk, hogy az nsd tupH hajtások legalább ötször annyi ideig kitartanak, mint a régi hajtóműves motorok.”

Az alumíniumból készülő NORD-termékek univerzálisan elérhetők nsd tupH felületkezeléssel.

RÖVIDEN: Az nsd tupH előnyei

  • korrózióálló
  • érzéketlen a savakkal és lúgokkal szemben
  • könnyen tisztítható
  • a rozsdamentes acélhoz hasonlóan ellenálló
  • nem pattogzik le
  • könnyebb a rozsdamentes acélnál
  • a rozsdamentes acél kedvező költségű alternatívája
  • a rozsdamentes acélnál jobban elvezeti a hőt