Újdonságok –

Energiahatékony hajtásmegoldások az intralogisztika területére

Az intralogisztika területén működő hajtásoknak magas követelményeknek kell eleget tenniük: Nem elég, hogy nagy teljesítményűnek kell lenniük, de a kis karbantartási igény és a hosszú élettartam is az elvárt követelmények között szerepel.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2018-03-13

A NORD DRIVESYSTEMS már sok éve gyárt a követelményeknek megfelelő hajtásrendszereket az intralogisztikai alkalmazások széles spektruma számára.

A több évtizedes piaci jelenlétének köszönhetően, a NORD átfogó know-how-ra tett szert az intralogisztika és a repülőtéri technika területén, és így pontosan tisztában van az iparág által támasztott követelményekkel. A megszerzett tapasztalatokat felhasználva, a NORD mérnökei egy sor kifejezetten az intralogisztika igényeire szabott hajtásmegoldást fejlesztettek ki.

A LogiDrive rendszer legújabb innovációja nagy hatékonyságú kivitelben és takarékos IE4-szinkronmotorokkal készülő standardizált hajtásegységeket kínál. A motorok akár 5,5 kW névleges teljesítményre is képesek, és kétfokozatú kúp-homlokkerekes hajtóművekkel kombinálhatók. A standardizálásnak köszönhetően, a felhasználók a berendezések teljes élettartamán (TCO) át költségmegtakarításokat realizálhatnak pl. a pótalkatrészek készletezése és szervizelése terén.

Az IE4-motorok a legszigorúbb hatékonysági követelményeknek is megfelelnek és a részterheléses tartományokban is nagy hatásfokkal működnek, ezért a felhasználók kisebb energiafogyasztással számolhatnak, ami előnyös a számukra. A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően a karbantartási költségek is lényegesen alacsonyabbak.

A NORD az intralogisztika területéről érkező ügyfeleinek egy, az alkalmazás által támasztott követelményeknek megfelelő optimális és testre szabott hajtásmegoldást állít össze, amely magába foglalja a motort, hajtóművet és elektronikát. A különböző komponensekről, valamint a LogiDrive rendszerről a felhasználók személyesen is meggyőződhetnek az iparág olyan kiállításain és vásárain, mint a Tire Technology Expo, a LogiMAT és a CEMAT.