Újdonságok –

NORDAC LINK – intelligens hajtások a logisztika területére

A novemberben megtartott 6. hamburgi szaksajtó napok alkalmával a NORD DRIVESYSTEMS bemutatta a nagy hatékonyságú NORD hajtóműves motorokból és a NORDAC LINK terepi elosztóból álló LogiDrive hajtásmegoldását a szakterülettel foglalkozó média képviselőinek.

Technical-Press-Days-nordac-link

Bargteheide , 2018-01-03

A hajtásmegoldást szállítás- és kezeléstechnikai alkalmazásokra optimalizálták. A LogiDrive moduláris rendszer segítségével mindössze három építési méretből kiindulva megfelelő hajtásmegoldás alakítható ki az intralogisztika valamennyi gyakran előforduló műveletéhez.

A NORDAC LINK decentralizált hajtáselektronika új családja optimális választ ad a vezérlőarchitektúra fejlődésére, az automatizálási piramistól az intelligens automatizálási hálózatig. A NORD-frekvenciaváltókba épített PLC révén az alkalmazásspecifikus hajtásközeli funkciók hatékonyan programozhatók, és a frekvenciaváltó többi funkciójához hasonlóan paraméterezhetők. Napjainkban az intelligens hajtások integrált részét képezik az automatizálási hálózatnak. Folyamatosan rögzítik a hajtás- és alkalmazásadatokat, és elvégzik a rendelkezésre álló érzékelő- és működtetőadatok kiértékelését. Az összegyűjtött adatokat az integrált frekvenciaváltó PLC helyileg feldolgozza és kiértékeli. Az intelligens hajtás a fontosabb adatokat továbbítja a kontrollszintnek és a hálózatot alkotó többi komponensnek. Ennek alapján az intelligens hajtás a fölérendelt vezérléstől függetlenül önállóan és a helyzetnek megfelelően képes tevékenykedni a berendezésben, és autark módon folyamatokat, ill. mozgásszabályozásokat indítani. A Hotel Hafen Hamburgban megtartott 2017. évi szaksajtó napok jelenlevő szakújságírói értesülhettek arról, hogy NORD DRIVESYSTEMS már több projekt keretében sikeresen alkalmazta a NORDAC LINK családba tartozó hajtásokat a csomagok szétválogatása terén, automatizált áruraktárokban és csomagelosztó központokban.

További részletek