Újdonságok –

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018. évi Underhåll kiállításon Svédországban

A 2018. március 13. és 16. között megrendezésre kerülő Underhåll kiállításon - amely Észak-Európa vezető ipari karbantartási és állagmegóvási szakvására -, a NORD DRIVESYSTEMS intelligens hajtásaival, a hálózatba kötött gyártás számára kifejlesztett okosmegoldásaival, valamint innovatív technológiáival és termékújdonságokkal jelentkezik.

MAXXDRIVE at Underhåll 2018

Bargteheide , 2018-01-30

Intelligens megoldások a gyártás és karbantartás területére

A gyártás digitalizálása a „karbantartás és állagmegóvás” területén is alapvető változásokat hoz. A berendezések és gépek intelligens hálózata a teljesítményre vonatkozó adatok nagy tömegű rögzítése és kiértékelése mellett lehetővé teszi a folyamatos állapotfelügyeletet és a megelőző jellegű karbantartást is.

A Bargteheide-i hajtásspecialista egy alkalmazás-tesztkörnyezet keretében mutatja be a jövő hajtását, valamint a felhőcsatlakozás és az Ipar 4.0 területén fennálló lehetőségeket. A NORD-hajtások hálózatba köthetők, önálló munkavégzésre alkalmasak, működésük és teljesítményük méretezhető. Az integrált PLC-vel rendelkező frekvenciaváltóknak köszönhetően folyamatosan rögzítik a hajtás- és alkalmazásadatokat, kiértékelik a rendelkezésre álló érzékelő- és működtetőadatokat, önálló feladatokat látnak el és optimalizált diagnosztikai lehetőségeket kínálnak. A hajtások az állapotadataikat a vezérlésen keresztül vagy közvetlenül a biztonságos felhőbe továbbítják, ahonnan a világ bármely részéről elérhetők kiértékelés és elemzés céljából. Ezen a módon a NORD-hajtásrendszerekkel felszerelt komplett berendezés felügyelete megoldható. Lehetővé válik a megelőző jellegű karbantartás (predictive maintenance), a berendezés rendelkezésre állásának növelése, a karbantartási és állagmegóvási költségek csökkentése, valamint a szervizkiszállások optimális koordinálása. Az állapotfelügyeletnek köszönhetően jövőorientált optimalizálások is elvégezhetők.

A NORD ezen felül termékújdonságokkal is jelentkezik Svédországban, valamint hatékony megoldásokat is bemutat a változatok és költségek optimalizálásához. A NORD DRIVESYSTEMS bővítette a sikeres MAXXDRIVETM ipari hajtómű sorozatát: A modulokból felépülő sorozat két további mérettel (15 kNm és 20 kNm névleges nyomaték), valamint extruder karimákkal bővült, ami újfajta megoldásokat tesz lehetővé a nagy igénybe vételt jelentő alkalmazások esetében. A nagy igénybe vételt jelentő alkalmazásokhoz fejlesztette ki a NORD az nsd tupH felületkezelését is, amely az alumínium hajtóműves motorokat a rozsdamentes termékekhez hasonlóan ellenállóvá teszi, és a korróziógátló bevonatoknál is lényegesen hatékonyabb. Az nsd tupH eljárással kezelt termékek érzéketlenek a savakkal és lúgokkal szemben, könnyen tisztíthatók és korrózióállóak. A LogiDrive a változatok és költségek optimalizálásának lehetőségét kínálja. Az intralogisztika és a repülőtéri alkalmazásokhoz kifejlesztett standardizált hajtóművesmotor-változatok kiemelkedő hatékonyságúak, a plug-and-play technológiának köszönhetően különösen karbantartás-barátok, és jelentősen hozzájárulnak a pótalkatrészek készletezésének csökkentéséhez.

A NORD kiállítóhelyét a 11-es csarnok B06-os standján találja.