Újdonságok –

Nagy hatékonyságú hajtástechnika intralogisztikai alkalmazásokhoz

A NORD DRIVESYSTEMS immáron kifejezetten a vízszintes és döntött szállítószalagokhoz kínál nagy hatékonyságú standardizált megoldásokat. A kis karbantartást igénylő LogiDrive-rendszerek nagyobb ráfordítások nélkül teszik lehetővé a változatok számának csökkentését az intralogisztika területén.

LogiDrive

Bargteheide , 2018-08-31

A LogiDrive-hajtásokat akár 5,5 kW névleges teljesítményű IE4-szinkronmotorok alkotják. A hajtásokat kétfokozatú homlok-kúpkerekes hajtóművekkel kombinálják, ami szinte predesztinálja őket a vízszintes szállítószalagokhoz való alkalmazásra. Az IE4-szinkronmotorban rejlő megtakarítási potenciál leginkább a részterhelés- és részesebesség-tartományokban mutatkozik meg, amelyek leggyakrabban az intralogisztika, repülőtéri technika és az élelmiszeripar területén fordulnak elő. Az említett tulajdonságoknak köszönhetően a hajtásrendszerek kiváltképpen alkalmasak a változatok számának csökkentésére, ami újfent a „termék élettartamára vetített költségeket” (TCO) csökkenti jelentősen.

Az intralogisztika területén alkalmazható LogiDrive-rendszereket decentralizált frekvenciaváltók vezérlik, amelyek jól hozzáférhető módon a motor közelébe szerelhetők. A karbantartási feladatok elvégzése érdekében a frekvenciaváltók kulcsos kapcsolóval rendelkeznek a hajtás berendezésvezérlésről való leválasztásához, valamint egy irányváltó kapcsolóval a helyben történő beállításhoz. A hajtások integráltan tartalmazzák az összes elterjedt terepi busz és Industrial Ethernet interfészt. A főkapcsoló is közvetlenül a házban található.

A NORD LogiDrive-hajtásai a DIN EN 61800-5-2 és DIN EN 60204-1 szabványnak megfelelően készülnek, tartalmazzák az STO és SS1 biztonsági funkciókat, és nagyfokú túlterhelhetőség jellemzi őket. A szállítástechnikában használható rendszer moduláris felépítésű, ezért a hajtástechnika valamennyi eleme külön karbantartható, ami hozzájárul a karbantartási és állagmegóvási költségek csökkentéséhez az intralogisztika területén. A LogiDrive-hajtástechnika jól alkalmazható vízszintes és döntött szállítószalagokhoz, valamint a függőleges anyagmozgatás területén is.