Újdonságok –

A NORD DRIVESYSTEMS a 2018-as hannoveri vásáron – Hálózatba kötött hajtások a jövő gyártása számára

A 2018. április 23. és 27. között megrendezésre kerülő hannoveri vásáron a NORD DRIVESYSTEMS innovatív hajtásmegoldásokat mutat be a jövő digitális gyára számára. Ezek között van a NORDAC LINK decentralizált terepi elosztó terméksorozat, a megelőző karbantartást lehetővé tevő, felhőre csatlakoztatható okos hajtások, valamint az intralogisztikai területen alkalmazott változatok számának csökkentését eredményező LogiDrive hajtásmegoldás. A PROFIsafe-interfészmodul ezen felül további biztonságot nyújt a gyártás során.

NORDAC_LINK_hannover_trade_fair

Bargteheide , 2018-03-08

A hannoveri kiállítás az ipar első számú vására. A „Get new technology first” mottója alatt, ebben az évben 5000-nél is több kiállító mutatja be innovatív termékeit: közöttük van az észak-németországi hajtásgyártó, a NORD DRIVESYSTEMS, amelynek kiállítóhelyét és okos megoldásait a 15-ös csarnok H31-es standján találja. A vállalat logisztikai iparnak szánt legújabb technológiáit a 21-es csarnok C33-as standján tekinthetik meg az oda ellátogatók a CeMAT keretében.

A kiállításon szereplő komponensek között megtalálható többek között a modern, hálózatba kötött intralogisztikai berendezésekben alkalmazható NORDAC LINK terepi elosztó terméksorozat. A motor közelébe való rugalmas beépítés érdekében a gyors üzembe helyezést, egyszerű kezelést és karbantartást nyújtó hajtásvezérlés elérhető frekvenciaváltóként (7,5 kW-ig), valamint motorindítóként (3 kW-ig). A terepi elosztó szabadon konfigurálható, és a beépített PLC-nek és a piacon elterjedt buszrendszerekkel való kompatibilitásnak köszönhetően egyszerűen a modern automatizálási rendszerekbe integrálható.

A NORD hálózatba kötött hajtásai az állapotadataikat a vezérlésen keresztül vagy közvetlenül a felhőbe képesek továbbítani. Ez lehetővé teszi többek között a megelőző karbantartást (predictive maintenance) – a szállítószalagok hajtóművétől az ipari hajtóműig. A teljesítményadatok rögzítésével emellett lehetővé válik a berendezések optimalizált méretezése és a hajtóművek folyamatos állapotfelügyelete (condition monitoring) is. A NORD ezzel Ipar 4.0 kompatibilis intelligens hajtástechnikát kínál a hálózatba kötött digitalizált gyártás számára. A vállalat egy ipari hajtómű példáján mutatja be, hogy kifejezetten az említett termékcsoport esetében hogyan működhetnek a megelőző karbantartást szolgáló megoldások.

Az intelligens hálózati csatlakoztatáson felül, a hajtástechnikában – elsősorban az intralogisztika területén – gyakran mutatkozik igény költséghatékony speciális megoldásokra is, amelyek például a változatok számának csökkentésével érhetők el. A NORD LogiDrive-rendszerei ehhez hatékony és kevés karbantartást igénylő plug-and-play technológiát kínálnak. A folyamat- és költségoptimalizálás érdekében a megoldások standardizált 5,5 kW névleges teljesítményű IE4 hajtóművesmotor-változatokból, egy kétfokozatú homlok-kúpkerekes hajtóműből, valamint egy frekvenciaváltóból állnak.

A modern gyártás egy további fontos eleme a gépek és berendezések működési biztonsága. Az SK TU4-PNS PROFIsafe-interfészmodullal a NORD további növeli a biztonságot. Az opcionális részegység megfelel a szigorú biztonsági követelményeknek, lehetővé teszi a legkülönfélébb biztonsági komponensek rugalmas integrációját, és szavatolja a biztonságos kommunikációt a PROFINET-környezetekben.

A NORD DRIVESYSTEMS intelligens hajtásmegoldásaival a

a 2018-as hannoveri vásáron találkozhat a 15-ös csarnok H31 standján, valamint a

CeMAT keretében a 21-es csarnok C33-as standján.